Politie pakt 26 jongeren op voor bedreiging, mishandeling en diefstal

De politie heeft vanaf maart in totaal 26 verdachten aangehouden voor straatroven, openlijk geweld en diefstal van tientallen scooters vooral in het noorden van de stad.

Sommige verdachten zijn meerde keren aangehouden vanwege verschillende vergrijpen. Het gaat in totaal om jongeren tussen 13 en 20 jaar, ook uit het noorden van de stad Groningen. Volgens de politie ging het de daders om status en geld.

De politie startte een uitgebreid onderzoek na een mishandeling met een hamer, diverse andere mishandelingen en een dreiging met een vuurwapen . “Dat was het moment waarop we zeiden: dit kan zo niet, hier gaan we fors op inzetten. Daarop is er recherchecapaciteit vrijgemaakt en hebben we samen met de gemeente het toezicht op straat geïntensiveerd”, aldus Klaas Dunnink, teamchef basisteam Groningen-Noord.

Deel dit artikel:

 1. De ouders zitten naar hun satellietzenders te kijken, ze weten van niks en willen geen vragen stellen, ze zijn trots op hun prinsjes die zoveel dure dingen kunnen kunnen ‘kopen’. Zo eervol.

 2. Welke status?, het zijn voor mij een stel zielenpootjes/groepsverband mietjes. Ze hebben zelf nog niet in de gaten dat ze in de jaren zitten waarin de basis voor de rest van leven word gelegd.
  De ‘brave’ jongeren die zij nu uitlachen en de ‘ogen uitsteken’ gaan over een paar jaar hen uitlachen maar dan wel voor een leven lang.

  De beschreven jongeren worden waarschijnlijk draaideur kruimeldieven en als ze een keer een paar maandjes vrij zijn kunnen we ze bewonderen in hun natuurlijke habitat, oftewel een tussenwoning in een kansen wijk voor de deur zittende met een fles Pitt bier in de hand tezamen met hun vriendin en haar 4 kinderen waarvan het onduidelijk is wie de vader is.

 3. Zal het nu een paar dagen rustig blijven in de stad ??
  Kunnen de ( vaak jonge verkopers) met een onbezorgd hart een avonddienstje draaien in de pizzeria of cafetaria ?
  Of zitten die gastjes er net niet bij ?
  Ik hoopt toch van wel …
  Hulde voor onze politie ..mag ook wel eens vermeld worden.

 4. Gelijk altijd zo negatief reageren wat hebben de jongeren tegen woordig nog dan om te ondernemen zoals wij vroeger wel hadden net niks de mens word zo gekweekt kinderen worden gek gemaakt door reclame van die klere telefoons enz enz we gaan Amerika achterna en dit hebben we allemaal te danken aan de grotere heren en voor dat je een oordeel geeft leg het dan bij de grotere heren neer in DENHAAG en die klere instanties CORRUPTE ZOOI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *