Parkcommissie benoemt minder mooie kanten van Noorderzon

nieuws

De Parkcommissie van het Noorderplantsoen vraagt aandacht voor de minder mooie kanten van Noorderzon. ‘De boomwortels krijgen het zwaar te verduren’.

De Parkcommissie plaatst deze week meer dan twintig foto’s van situaties van eerdere edities die volgens hen niet door de beugel kunnen.

‘Noorderzon is een erg populair en veelgeprezen festival. De parkcommissie ziet echter ook de schaduwzijde, een enorme belasting van het Noorderplantsoen. Vooral de boomwortels van de monumentale bomen krijgen het zwaar te verduren. De aan- en afvoer van alle spullen en de bevoorrading van de horeca gebeurt door zeer zware vrachtwagens die ook op de halfverharding schade aan onderliggende wortels kunnen geven. Overal onder de boomkroon zijn in de grond wortels aanwezig.

Opslag voor horeca en andere bedrijfsvoering heeft steeds meer ruimte nodig. In de loop der jaren is dit steeds meer op kwetsbare plekken in het park terecht gekomen. Ook de aan- en afvoer van de zware opslagcontainers brengt grote risico’s met zich mee. ‘Even’ iets zwaars onder een boom zetten bij op- of afbouw brengt ook risico’s met zich mee’, aldus de commissie.

 

 

Deel dit artikel: