Categorieën: Nieuws

Oud PVV Statenlid start petitie voor omroepverkiezingen

De Groninger en oud PVV Statenlid Ronald Katee is een petitie gestart om omroepverkiezingen af te dwingen. Die zouden om de vijf jaar gehouden moeten worden.

Volgens Katee is het omroepbestel niet meer van deze tijd en zijn de publieke omroepen niet meer van elkaar te onderscheiden.

Ook noemt Katee de journalistiek van de publieke omroep niet pluriform: “Onderwerpen als de multiculturele samenleving, immigratie, de islam, de Europese Unie en het veranderende klimaat worden door de publieke omroep al vele jaren zeer eenzijdig benaderd”.

Katee hoopt dat 40 duizend mensen de petitie tekenen, want dan moet het onderwerp in de Tweede Kamer behandeld worden.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Hahahaha, nog ff en we gaan voor de democratisch gekozen nieuwslezer.

    Ik denk wel dat 'ie gelijk heeft in één ding, de TV zoals we die kennen heeft zijn langste tijd wel gehad.
    maar als 'ie de onderwerpen eenzijdig benaderd vindt, dan begint 'ie toch gewoon zijn eigen kanaal op Youtube of een ander platform?

  • Het is niet de taak van omroepen om mensen te bevestigen in foutieve meningen. Dat lijkt me dus een heel slecht plan. Dat wordt een groot fake news festijn van rechts.

  • Ronald Katee is een historicus zonder historisch besef, ook was hij voorzitter van de extreem rechtse PON. ( wat een rechtse populistische omroep moest worden en nooit van de grond kwam. Dus probeert hij nu uiterst gefrustreerd handtekeningen te scoren en de OOG werkt daar dus aan mee.
    Dat roept tevens de vraag op waarom dit 'geen' nieuws op de OOG verschijnt.

    Katee is vooral gespecialiseerd in alles wat Israel fout doet recht te breien ( althans dat probeert hij wanhopig ), tevens ondersteunt hij Otzma Yehudit. ( en dan weten we direct mat wat voor een type mens we te maken hebben.)

    https://en.wikipedia.org/wiki/Otzma_Yehudit

  • De regering heeft onlangs nog het ledenaantal verlaagd naar 50 000 voor een A-status. WNL zou en moest in het omroepbestel komen. Terwijl Nederland daar totaal niet warm voor liep. Gelet op het huidig aantal leden van WNL.

    Je moet er ook niet aandenken, dat de zuurpruimen van WNL in de ochtend, straks de plaats gaan bezetten van een DWDD in de avond. Bovendien is het aanbod van de publieke omroep behoorlijk schraal geworden door de bezuinigingen, waardoor ook velen zijn afgehaakt. Je ziet het ook terug in de reclame-inkomsten. De politiek kon daarmee nog weleens een behoorlijke tik op zijn neus krijgen. Omdat straks een grote bevolkingsgroep onbereikbaar zullen blijven tijdens de verkiezingen.

  • Als je ziet hoe summier de berichtgeving is over het wekelijkse door Macron's (uit psychopaten bestaande) politie-eenheden in elkaar meppen van gele hesjes, en hoe daar tegenover in Hilversum op hijgerige wijze de Russofobie en Sinofobie naar aanleiding van politie-optreden wordt opgeklopt, is het feitelijk dat de MSM is verworden tot een groot propaganda-apparaat van de macht.

    Katee heeft dus een punt.

  • @ Bart.

    Waarom zou ik als belastingbetaler mee moeten betalen aan "journalisten" die zich niet zoals het in een democratie betaamt de macht controleren, maar zich bezighouden met verdacht maken van de uitdager van die macht?

    Nieuwsuur is bijvoorbeeld een grof schandaal. Ordinaire spreekbuis van de NAVO. Niveautje CNN, New York Post, Bild en BBC. Probeert via kweken van anti-Russische sentimenten ons klaar te maken voor militaire agressiviteit tegen Rusland, China en alles wat zich niet aan Westerse werelddominantie wil onderwerpen.

  • VSH heeft liever een Putin aan de macht die alle tegenstand met fake trials uit de weg ruimt en ook voor een vergiftiging zijn hand niet omdraait. Dan is het tenminste duidelijk wie de baas is en hoef je niet meer in complotten te denken. Een sterke leider waaraan niet aan getwijfeld mag worden en die een mandaat heeft om alles te doen om die leider te blijven, niet gestoord door iets vervelends als mensenrechten. Die zijn trouwens bedacht door George Soros en Alexander Pechtold op de Bilderbergconferentie om het volk er onder te houden.

  • @Marc - "Het is niet de taak van omroepen om mensen te bevestigen in foutieve meningen."

    Met "foutieve meningen" bedoel je de meningen van anderen zeker?

    Het zou mooi zijn als publieke nieuwsprogramma's de diversiteit van meningen toeliet en een goed publiek debat stimuleerde, ipv "foutieve meningen" steeds te bestempelen als "fobie" of "racisme".

    Meningen die je niet goed vindt, kan je beter bestrijden met informatie en open debat - want dan horen mensen wat er precies "mis" is met een mening, en krijgen ze de mogelijkheid om van gedachten te veranderen. Mensen monddood maken versterkt die meningen alleen maar.

  • Ja dat bedoel Alexander. Mensen die hun mening op hun onderbuik baseren in plaats van de werkelijkheid, horen niet door de overheid te worden gesponsord. Informatie en open debat? Informatie die niet overeenkomt met de mening is altijd niet waar. Een open debat is niet meer mogelijk omdat men zich niet aan regels van de retoriek houdt. Het is geen debat meer, het is een vechtpartij met woorden geworden waarbij alles geoorloofd is.

  • als je niet al te slim bent kom je op de nederlandse tv (en andere media) volledig aan je trekken. voor z'n eigen achterban doet ie het dus niet..

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

5 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

6 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

7 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

9 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

9 uur geleden