Ontwerp Harense tuinarchitecte gekozen voor Frans tuinenfestival

nieuws
Bloemen in een tuin. Foto: Isabelle Blanchemain (via Flickr - publiek domein)

Een ontwerp van de Harense tuinarchitecte en beeldend kunstenares Caroline Thomas is dit jaar uitgekozen voor het gerenommeerde internationale tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire in Frankrijk.

Op het festival wordt ieder jaar een selectie aan tuinen getoond volgens een vooraf bepaald thema. Dit jaar is het thema Gardens of Paradise. De tuin van Thomas heeft de naam Parfum du paradis gekregen en is gebaseerd op het boek Perfume: The Story of a Murderer van Patrick Süskind.

In het OOG-radioprogramma Haren Doet zei Thomas hoe ze op het festival terecht is gekomen. “Elk jaar wordt het thema gepubliceerd in internationale media en vakbladen. Daar kun je je dan, bij voorkeur met een team op inschrijven, zoals cineasten, theatermakers of fotografen. Een jury van 20 tot 25 mensen beoordeelt dan de inzendingen en maken dan een selectie. En toen mocht ik, tot mijn grote vreugde, ook komen”, zei ze.

Volgens Thomas valt het festival in Frankrijk te vergelijken met de Chelsea Flower Show in Engeland. “Het is wel anders, want het festival in Engeland duurt één week en dit festival van april tot en met november.”

Het tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire duurt nog tot en met 3 november.