Mogelijk ook betaald parkeren in Indische Buurt

nieuws
foto: Roel Breet

Volgens het Wijkoverleg Korrewegwijk is de parkeerdruk in de Indische Buurt de laatste tijd behoorlijk toegenomen. De gemeente wil nu kijken naar wat ze kan doen om de straat ‘terug te geven’ aan de wijk.

Automobilisten die lang moeten zoeken naar een parkeerplek, auto’s die fout geparkeerd staan op de stoep of in een bocht en auto’s die soms wekenlang op dezelfde plek geparkeerd staan. Volgens het Wijkoverleg Korrewegwijk is er nu een stuk minder ruimte voor spelen, groen, fietsparkeren, ontmoeten en verblijven, en  is er nu minder ruimte op straat.

Na het invoeren van betaald parkeren in andere delen van de stad neemt de parkeerdruk in de aangrenzende buurten toe. De afgelopen jaren is vaak gekozen voor betaald parkeren als oplossing. In mei werd betaald parkeren ingevoerd in Selwerd-Zuid. Een maand eerder waren de Bloemenbuurt-Noord en De Velden aan de beurt.

Bewoners van de Indische Buurt worden uitgenodigd op een inloopavond, waar ze hun visie op de wijk  kunnen geven en wat ze eventueel graag veranderd zien.  Deze inloopavond is op donderdag 11 juli in het Floreshuis tussen 19.30 en 21.00 uur.

Deel dit artikel: