Categorieën: Nieuws

‘Schoonmakers lijken slaven van bezoekers Stadsstrand’

Groningen Schoon Dankzij Mij is niet blij met de troep rond het Stadsstrand bij Dot. ‘Collega’s Milieudienst lijken slaven van bezoekers van Stadsstrand te zijn’, schrijven ze.

‘Dagelijks moeten zij op de ruim 4.000 m2 grote openbare ruimte op het Open Lab Ebbinge … inmiddels “het Napels van het Oosterhamrikkanaal” … de enorme hoeveelheid achtergelaten rotzooi van strand-en zonaanbidders opruimen. Als je spullen mee naar het strand neemt, dan kan het toch ook mee terug. Je laat jouw mobieltje en portemonnee toch ook niet achter, toch’.

Groningen Schoon Dankzij Mij voert hele jaar actie voor schone woon-, leef- school-, sport-en werkomgeving en is onderdeel van Stadsbeheer Groningen.

Dot zelf geeft inmiddels een drankje voor een volle vuilniszak. Lege vuilniszakken zijn op te halen bij de bar.

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Waarom helpt die horecagroep van de 'bol' niet mee?, of willen die alleen de lusten. Voor de rest zegt het veel over het volk wat dat daar komt, het zal bij hen voor de de deur en in het huis net zo'n puinhoop zijn.
    Allemaal lui die een half gebakken opvoeding hebben genoten.

  • Werkelijk schandalig! Het wordt onderhand tijd dat mensen entree gaan betalen als ze naar een strand of een park gaan. Of nog simpeler: hoe moeilijk is het om je eigen rotzooi weer mee naar huis te nemen of in een daarvoor bestemde afvalbak te gooien?
    Wel mooi hoe DOT dit oplost. En een pluim voor de mensen van Groningen Dankzij Mij. Die moeten er toch af en toe ook wel eens moedeloos van worden....

  • Slaven? Haha, goeie.

    Die ambtenaren zouden ze eens een weekje met hedendaagse schoonmakers mee moeten lopen. Leren ze wat werken is. Als ze met behulp een teletijdmachine een week met slaven zouden meewerken, dan zouden ze snel door hebben in wat voor een Paradijselijk Luilekkerland ze als 21e eeuwse Groninger ambtenaar eigenlijk leven. Zijn die verveelde, horkerige en brutale tronies zeker voor een tijdje van de gezichten.

    De oproep om het schoon te houden, snap ik wel. (Hoe raar het ook is dat er blijkbaar zoveel Tokkies zijn, dat het strand zo snel zo vervuild)

  • Gewoon laten liggen. Als je mensen achter hun kont gaat opruimen worden ze gemakzuchtig.

  • Welkom in Groningen, dat is verworden tot een pretpark. Je mag het de politiek zeer kwalijk nemen. Allereerst hoe dit stadsstrand tot stand is gekomen. Van Infoversum naar DOT. Voor dit cadeautje van de gulle Roeland van der Schaaf over de ruggen van, zou je ook verwachten dat DOT ook deze verantwoordelijkheid tot zich zou nemen. Het was toch onderdeel van dit agreement. Ondertussen blijkt het een gemeentelijke verantwoordelijkheid te zijn geworden. Indirect krijgen de inwoners deze rekening gepresenteerd via de afvalstoffenheffing. Het Noorderplantsoen was al de afvalkamer van de RuG en de Hanze. Het stadspark is de volgende halte, terwijl dit park ooit is geschonken door Jan Evert Scholten aan de Grunnigers met totaal andere bedoelingen! . En straks ook nog het plantsoentje bij de Aa-kerk als een volgende episode.

    Ik ben er klaar mee! Heb respect voor Groningen en zijn oervolk!

  • Gewoon 1 dag de rotzooi NIET opruimen. Misschien realiseren de bezoekers zich dan eindelijk dat ze zelf hun afval mee moeten nemen.

  • gewoon misplaatste arrogantie van mijn generatie. laat ze maar boetes betalen en strenger aanpakken respectloos hipster groepje

  • Ik vervuil de boel niet op dit strand, want ik kom er nooit! Wel gooi ik batterijen, oud papier, oude kleding enz. enz. bij het restafval, ofwel gewoon in mijn vuilniszak die vervolgens gewoon mijn huiscontainer ingaat, want... De afvalstoffenheffing in Grunn rijst de pan uit!! Ik maak me niet druk om zwerfafval in welk park of strand dan ook, want de gemeente is de grootste vervuiler in de stad! Net een nieuwsbericht gelezen over hoe het plantsoen verneukt wordt door zwaar vervoer voor de opbouw van o.a. Noorderzon! Nu wil dat stelletje gajes in de gemeente ook nog het stadspark omtoveren tot meerjaarlijks festival terrein... Tja, wil je feestjes gemeente Groningen? Ruim dan de rommel ook lekker op! We betalen ons scheel en genoeg aan afvalstoffenheffing, en nog krijgen we praatjes dat we asociale tokkies zijn... Die tokkies creëren 'Jullie' gemeente Grunn met jullie afvalbeleid en torenhoge afvalstoffenheffing waar we niks voor terug zien!! Slecht afvalbeleid gebonden aan hoge kosten maakt van mij iemand die schijt heeft aan de regels omtrent de juiste manier van afvalverzameling en hoe dit juist aan te bieden!! Dan spoel ik nu nog even de rest van mijn eten door het toilet nét als mijn peukenasbak en dan kan ik beginnen met de afwas!! Zoals Berry Stevens altijd zegt; 'Voorrral Doorrrgaan'...!

    Gr Greenthumb

  • Oh ja... Wél wil ik nog even opmerken dat ik ontzag en respect heb voor alle vuilnismannen, mensen van de plantsoenendienst en andere hardwerkende mensen die onze stad voor een schijnloontje met veel bedrevenheid schoonhouden!!

    Mijn eerdere reactie is niet aan hen gericht maar aan het bestuur van de gemeente!!

    De gemeente verspild veel geld aan het volgooien van wegen in de binnenstad met gele steentjes (terwijl veel straten en wegen er prima bijliggen), wat ten koste gaat van geld voor de zorg en bijvoorbeeld verlaging van de afvalstoffenheffing... Ja, het rijk bezuinigt en dat raakt onze stad ook! Maar waarom je geld weggooien aan duizendenden zoniet miljoenen gele stenen plus het werkloon van stratemakers en vervolgens zeuren dat we zo weinig geld hebben in stad voor zorg...? In plaats van onnodige gele stenen, verlangen veel Groningers een verlaging van de afvastoffenheffing en een verhoging van loon van hardwerkende vuilophalers, plantsoendienstwerkers etc. etc. Noem ons burgers geen tokkie's terwijl de gemeente en het rijk de bron zijn van deze problemen!!

    Mijn respect voor alle mensen die werken in de afvalverwerking en de plantsoenendienst in heel stad Grunn!!

    Gr Greenthumb

  • Laatste wat me voorlopig te binnen schiet, is dat het stadhuis ook wordt verbouwd.. Ook daar gaat weer duizenden tot miljoenen euro's aan worden gespendeerd, zodat meneer en mevrouw ambtenaar zich 'wat meer' thuisvoelen op hun stadhuisje... Begrijpt u het gesmijt met belanstinggeld in deze stad nog??

    Gr Greenthumb

Recente berichten

Bevrijdingsfestival Groningen vindt editie 2024 geslaagd, maar bezoekersaantal valt weer tegen

Het Bevrijdingsfestival Groningen noemt de editie van het festival van afgelopen zondag een 'inspirerende en…

7 minuten geleden

FC Groningen – Roda niet op groot scherm in Stad

Er komt vrijdag geen groot scherm in de gemeente waar de wedstrijd tussen FC Groningen…

54 minuten geleden

Jutta Leerdam gaat contract tekenen bij schaatsteam IKO uit Groningen

Jutta Leerdam gaat komend seizoen uitkomen voor schaatsteam IKO. Volgens De Telegraaf tekent de schaatsster…

1 uur geleden

Zwaan zorgt voor file op A7 bij stad

Meerdere rijbanen van de A7 bij Hoogkerk kwamen maandagmiddag tot stilstand door een zwaan op…

2 uur geleden

Politie in noorden moest vorig jaar vaker geweld gebruiken

Het aantal keren dat agenten het afgelopen jaar geweld moesten gebruiken tijdens hun werk is…

3 uur geleden

FC Groningen waarschuwt: handelaren in tickets riskeren boetes en stadionverbod

FC Groningen waarschuwt handelaren en kopers voor de verkoop van wedstrijdtickets via andere wegen dan…

3 uur geleden