Horrorhittegolf in aantocht

Smeltend asfalt, kapotte bruggen, maar ook problemen op het spoor. Het word de komende dagen warm, zo heet  dat iedereen er volgens OOG weerman Johan Kamphuis rekening mee moet houden dat er problemen kunnen ontstaan  bij weg en treinvervoer.

Maar ook moet er extra gelet worden op de kwetsbaren in onze samenleving, zoals ouderen en minder validen. Deze groepen lijden het meest onder de hitte. De hittegolf kan ontstaan omdat de hoge en lagedrukgebieden in Europa en Noord Afrika, die ons weer bepalen, op een andere plek liggen dan gewoonlijk. Dit zorgt voor de aanvoer van ongewoon warme lucht uit de Sahara

Donderdag kan het zelfs de warmste dag ooit worden. De heetste dag in Nederland is 38.6 graden op 23 augustus 1944 gemeten in de achtertuin bij een huisarts in het Gelderse Warnsveld. Vrijdag zal het warmste weer voorbij zijn. Er wordt dan koelere lucht vanuit de Noordzee aangevoerd.

Deel dit artikel:

  1. Het zou weleens boven de 40 graden kunnen worden aanstaande donderdag. Dit volgens Amerikaanse weerrapporten. Wellicht een bijkomend voordeel, dat de luchtvochtigheid daarentegen ook lager is, waardoor het niet drukkend zal aanvoelen. Vrijdag is de luchtvochtigheid wel hoog en de temperatuur lager, waardoor de vrijdag warmer zal aanvoelen, dan de donderdag boven de 40 graden.

    In Parijs verwacht men zelfs een temperatuur van 46 graden te halen.

  2. Gelukkig vinden de HorrorOehoe en de Horrorbuizerd het te warm om lastig te doen. Van de Horrorwinter praten we maar helemaal niet. Ik raad de oudjes aan met een warm vestje in de AH te gaan zitten. Lekker koel daar altijd.

  3. @sjoerd – Amerikaanse weerrapporten proberen altijd met sensatie meer reclameinkomsten te genereren, en net als Uri Geller en zijn horloges (en de ‘marktspecialisten’ die indexcrashes voorspellen) hebben ze puur toevallig soms ook gelijk. Maar dat wil niet zeggen dat zij – of jij – echt verstand van alles hebben.

  4. @Girling Dat kan je één keer doen. Als een voorspelling er te vaak naast zit, dan neem je het niet meer serieus. Weg reclameinkomsten ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *