Categorieƫn: Nieuws

HL Wichersstraat jaren afgesloten voor bouw ringweg

De HL Wichersstraat in de Oosterpoortwijk is vanaf maandag voor enkele jaren afgesloten voor het verkeer. Alleen voetgangers kunnen er nog langs. Ook de Verlengde Meeuwerderweg gaat dicht.

Bij de HL Wichersstraat wordt de verdiepte zuidelijke ringweg aangelegd en de straat is nodig als aanvoerroute voor de bouw er van.

Bewoners met een eigen oprit kunnen hun auto nog wel in de straten parkeren. De straten gaan weer open als de ringweg klaar is.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • De mensen die er wonen mogen wel een grote bonus ontvangen voor datgene wat ze te verduren hebben/krijgen.

  • Ik heb toen toch ergens gelezen dat net zoals de noordzijde van de straat ook de zuidzijde tegen de vlakte gaat.
    Dit zal pas gebeuren als de ringweg klaar zou zijn. Ook omdat deze woningen zeer verouderd zouden zijn.

  • Na Gideonbuurt, Verlengde Lodewijkstraat, Wicherstraat Noordzijde gaat hier het laatste stuk woonhistorie ten oosten van Oosterpoort verdwijnen.

    # Arm Groningen.

  • @VSH - hoewel sommigen in het verleden leven, kan je niet in historie wonen... Een stad moet geen museum worden, want dan is die dood. Veel woningen in Stad zijn gewoon heel slecht gebouwd, en het is het niet waard om die op te knappen als je voor minder geld een vele malen betere woning neer kan zetten.

  • De ringweg komt onnodig 17 m tot 18 40 m te veel naar Sterrebos.jullie allen zijn belazerd door dhr Hillen. Het trace besluit van de minister omschrijft nieuwe weg tot 4 m naar Helpman of 4 naar stadskant mu komen ze 7.50 m voor jullie gevel.Sluit jullie aan Groningen verdient beter het bezwaarschrift is afgelopen week naar de minister gegaan en naar .......we vechten voor jullie .

  • Of wel meneer Muiijzert mocht geen rol spelen bij de aanleg van de ringweg ofwel hij heeft een gigantische hekel aan auto's, een derde optie is ook nog, dat hij er een hobby van maakt om gemeenschaspsgeld te verspillen door proberen om de aanleg van de nieuwe ring zoveel mogelijk te traineren via geldverslindende rechtszaken

  • Niet voor mij en waarschijnlijk de meeste stadjers. Dat gezeur van slechte verliezers hangt de meeste mensen de keel uit.
    Gewoon lekker die nieuwe ring afbouwen en zuiderplantsoen aanleggen, dat willen alke verstandige mensen.

  • @ Alexander van Buren.

    Sorry dat ik het schrijf, maar is "kan je niet in historie wonen" niet een holle frase? Meeste historische steden kennen relatief zeer hoge huizenprijzen. Waarom? Omdat historische steden onleefbaar zijn? Natuurlijk niet.

    En ik pleit ook niet voor een stad als openlucht-museum. Maar dat complete buurten en hele tijdslagen met groot gemak uit ons stadje verwijderd worden, vind ik verschrikkelijk. Ik beschouw een stad ook (!) als een groot gedeeld 3D fotoboek dat voor velen belangrijke tastbare herinneringen kan oproepen. Maar zoals ik schreef: een stad als museum boeit mij niet. Venetiƫ begon me binnen een dag te vervelen.

    Tenslotte: het is een dure plicht naar de (toekomstige) wereldburgers om een wereld met fysieke geschiedenis te behouden. Als ergens op de wereld een stuk geschiedenis wordt vernietigd, dan winden we ons er over op. Krijgt een oud hanzeatisch getint centrum met een MONSTRUM een doodssteek voor het historische karakter dan heb je een club die dit toejuicht, anders dekenden als zeikerds wegzet, en met het nauwelijks onderbouwde "stilstand is achteruitgang" (als het om stedenbouw gaat) aankomen.

  • Denk dat veel inwoners in en uit deze stad met de kennis van nu, de ombouw van deze weg na wat zal het zijn een jaar of 10 na de eerste plannen en voorbereiding overbodig zouden hebben gevonden. Mooi dat men straks snel het Julianaplein over kan crossen, scheelt toch al snel 5 minuten reistijd, enkel jammer dat je beneden aan de diverse afritten opnieuw met verkeerslichten wordt geconfronteerd. zodat je daar de gewonnen reistijd tijdens de spits weer grotendeels in gaat leveren. Of je daar nu, wat zal het totaalbedrag gaan worden 350-400 miljoen voor neer zou moeten gaan tellen?

    Had toch allang een beoordeling verwacht waar het om de (propaganda) film gaat welke men op Youtube kan gaan bekijken. Moet toegeven, ziet er in de animatie ontzettend leuk en snel uit.

Recente berichten

Zwaan zorgt voor file op A7 bij stad

Meerdere rijbanen van de A7 bij Hoogkerk kwamen maandagmiddag tot stilstand door een zwaan op…

24 minuten geleden

Politie in noorden moest vorig jaar vaker geweld gebruiken

Het aantal keren dat agenten het afgelopen jaar geweld moesten gebruiken tijdens hun werk is…

1 uur geleden

FC Groningen waarschuwt: handelaren in tickets riskeren boetes en stadionverbod

FC Groningen waarschuwt handelaren en kopers voor de verkoop van wedstrijdtickets via andere wegen dan…

1 uur geleden

Voormalige raadslid en Kamerlid Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in Woudenberg

Voormalig Tweede Kamerlid en raadslid in Groningen Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in de…

2 uur geleden

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

4 uur geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

4 uur geleden