Groninger Bodem Beweging met Bevingsbeleving op Noorderzon

nieuws

Noorderzon heeft de zwaardere onderwerpen nooit geschuwd. De Groninger Bodem Beweging staat van 15 t/m 19 augustus in een zeecontainer bij de kruising Leliesingel/Kerklaan met de Virtual Reality ‘Bevingsbeleving’.

‘Hoe is het om gevangen te zitten in je eigen huis? Om een drukkend gevoel van onveiligheid te ervaren? Om machteloos te wachten op een oplossing, op duidelijkheid, op een einde van deze “ramp in slow motion”? Laat je meenemen in de Virtual Reality Experience gecreëerd door beeldend kunstenaar Davey Smand en stap in het hoofd van Groningers, vlak voordat zij gaan slapen. Beleef beving’.

In Groningen hebben mensen zowel fysieke (zichtbare) als mentale (onzichtbare) schade als gevolg van de gaswinning. In deze mixed-media installatie met audio, virtual reality en een letterlijke onderdompeling ervaar je het gevoel van de onzichtbare schade. Naast de “beleving van de beving” is er informatie over de impact van bodembeweging voor bewoners. Die informatie is afkomstig van de Rijksuniversiteit Groningen.