Groningen doet mee aan pilotprogramma dak- en thuisloze jongeren

nieuws
Foto: The Collab via Pexels.com (CC 0.0)

Groningen is één van de pilotgemeenten van het actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren, een nieuw maatwerktraject om dak- en thuisloze jongeren structureel hulp te bieden.

In de 13 pilotgemeenten, waar Groningen er één van is, gaan 65 jongeren een bijzonder maatwerktraject volgen. De oplossingen die hieruit voortkomen, vormen de basis voor andere gemeenten om alle dak- en thuisloze jongeren op een soortgelijke manier te helpen.

Nederland telt zo’n 10.700 dak- en thuisloze jongeren van 18-27 jaar. De ambitie van het Actieprogramma is om ervoor te zorgen dat geen enkele jongere meer langdurig in de opvang of op straat hoeft te leven. In de pilotgemeenten moet het aantal dak- en thuisloze jongeren eind 2021 zijn teruggebracht naar 0.

Deel dit artikel: