De Wandeling gaat bouwen en zoekt planken

nieuws

De Wandeling zit al een tijdje op een voormalig basketbalveld nabij de Kinderboerderij in het Stadspark. Vrijwilligers gaan nu een gebouw bouwen zonder dat daar geld aan te pas komt.

‘Dit mooie gebouw (foto) willen we de komende maanden neerzetten op ons plekje in het Stadspark! Samen met jullie, inwoners en bezoekers van Groningen!’ De Wandeling heeft als doel een huiskamer voor de stad te creëren. Een plek voor alle inwoners van Groningen met activiteiten, thee en maaltijden – en alles gratis voor iedereen. De gemeente heeft een stuk grond ter beschikking gesteld en er is een bouwvergunning voor een activiteitencentrum.

Stichting De Wandeling functioneert volledig zonder gebruik van geld en op vrijwillige arbeidskracht. ‘Dit doen we als garantie dat de bezoekers altijd gratis en zonder donatie kunnen deelnemen aan alle activiteiten. Om toch een gebouw neer te zetten zoeken we materialen die hergebruikt kunnen worden, in overschot zijn of gedoneerd worden’. Men zoekt momenteel pallets of planken.

Er is inmiddels al een pizza-oven op het terrein gerealiseerd.