Combinatie Herepoort start met intrillen damwanden

Groningers die rond de Zuidelijke Ringweg tussen het Julianaplein en het Europaplein wonen hebben het vast al gemerkt. Dinsdagochtend is Combinatie Herepoort begonnen met het intrillen van zo’n 2500 damwanden.

De damwanden worden gebruikt om een bouwkuip aan te leggen voor de verdiepte ligging van de Zuidelijke Ringweg. Combinatie Herepoort verwacht dat het geluid overdag binnen de grenzen van de Algemene Plaatselijke Verordening blijft. Ondanks voorzorgsmaatregelen is schade aan woningen volgens de aannemerscombinatie niet helemaal uit te sluiten. Combinatie Herepoort zegt te hopen op ‘een snelle en kordate afhandeling’ van mogelijke schades.

In principe wordt er tussen 07.00 uur tot 19.00 uur gewerkt. Als de planning in gevaar komt wordt op zaterdag doorgewerkt en duren de werkzaamheden op werkdagen tot 23.00 uur. Het intrillen gaat nog tot het einde van het jaar duren.

Deel dit artikel: