Categorieën: Sport

‘Charlison Benschop nieuwe aanwinst FC Groningen’

Charlison Benschop is naar verluidt de volgende aanwinst voor FC Groningen. De 29-jarige spits kan zorgen voor het gezochte scorend vermogen en de vraag naar ervaring binnen de equipe van Danny Buijs. 

De in Willemstad geboren doelpuntenmaker kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor De Graafschap, de spits werd uitgeleend door FC Ingolstadt. Nadat zijn contract in Duitsland afliep zat Benschop zonder contract en zo kan hij transfervrij de overstap naar FC Groningen maken. Charlison Benschop begon zijn profcarrière bij RKC Waalwijk en speelde vervolgens voor onder andere AZ Alkmaar, Stade Brest, Hannover 96 en FC Ingolstadt. 

Een spits stond al langer op het verlanglijstje van Buijs en Fledderus na het vertrek van aanvallers Mimoun Mahi en Paul Gladon. De verwachting is dat beide partijen snel hun krabbel kunnen zetten onder een contract. De aanvaller is dan na Lundqvist, van Hintum, Matusiwa, Van Duin, Gudmundsson en Schreck de volgende zomeraanwinst.

 

Daniel Theelen

Bekijk reacties

  • Blij mee. Kan weleens een aardig tandem met Sierhuis vormen. Keito Nakamura nog strikken, en we hebben voorlopig met aanstormende Dallinga en Postema redelijk wat opties voorin. Pohl gaat het hem waarschijnlijk niet meer worden.

  • Vroeger kwamen er nog wel eens getalenteerde jonge spitsen naar Groningen. Nu moeten we het hebben van transfervrije spelers van 29 jaar zonder noemenswaardige reputatie.

  • @RealJack
    Thijs Dallinga 18 jaar, Romano Postema 17 jaar om 2 getalenteerde jonge spitsen te noemen die zich in de voorbereiding al hebben laten zien. Groningen heeft de jongste selectie van de eredivisie met op elke linie jonge talentvolle spelers in de selectie. Juist ervaren spelers die al van alles hebben meegemaakt zijn erg belangrijk om die jonge gastjes te laten renderen.

  • Kan wel merken dat Nijland van de loonlijst is.

    Ik moet zeggen heb er wel weer veel vertrouwen in. We hoeven niet kampioen te worden maar deze spelers willen allemaal wel. Lekker ballen en ons vermaken met redelijk spel.

  • Gladon en Benschop van hetzelfde niveau. Kun je in de eredivisie best mee aankomen. Benschop wel wat sneller en beweeglijker. En een beetje snelheid voorin is niet verkeerd natuurlijk.

    Katamura erbij, en Fledderus kan na verkoop van Doan, Zeefuik en Memisevic en een miljoen of acht/negen nieuwe sterkhouders ophalen. (Zie alle drie deze toppers nog wel vertrekken helaas)

  • Wel leuk om te lezen hoe sommige supporters ondanks het dalende niveau altijd blijven dromen van nieuwe successen en over die paar nieuwe spelers die ineens hun club naar grote hoogte zullen brengen.
    Met realiteitszin heeft het niets te maken maar dat is niet erg. Anders zou geen mens meer naar het stadion gaan.

Recente berichten

Donar incasseert zware nederlaag tegen Filou Oostende

Donar heeft de laatste wedstrijd van de Elite Gold verloren. De Groningers kwamen er vrijdagavond…

1 uur geleden

Ongekende thriller bij Telstar: Van Bergen houdt FC Groningen in dying seconds op promotiekoers

In de slotseconden van de wedstrijd ontpopte Thom van Bergen zich tot de held van…

1 uur geleden

Wisselvallig bevrijdingsweekend in aantocht: wolkenvelden, buien en opklaringen

Het komende bevrijdingsweekend wordt er één waarin het weer wat heen en weer zwalkt na…

1 uur geleden

Minder natuur- en bosgebied in Groningen, woningen nemen plaats in

Het aantal natuur- en bosgebieden in Groningen is in de periode 2013-2022 met negentien vierkante…

3 uur geleden

Afgelopen: Van Bergen is de held van Groningen in Velsen-zuid

FC Groningen neemt het vrijdagavond op tegen SC Telstar. FC Groningen moet minimaal gelijkspelen om…

4 uur geleden

NAM wil extra schadekosten Groningen niet betalen zonder ‘onderbouwing’

Als het aan de Nederlandse Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) ligt, draagt het bedrijf vooralsnog niet…

5 uur geleden