Brandweer Ten Boer assisteert bij uitslaande flatbrand

nieuws
Foto: Mark Heikens, Gerrie de Groot & Henk Frans - 112groningen.nl

Het brandweerkorps van Ten Boer heeft in de nacht van dinsdag op woensdag geassisteerd bij de grote brand in de Dijkzichtflat in Delfzijl. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand brak rond 04.00 uit op de bovenste verdieping van het gebouw. Nadat de brandweer van Delfzijl ter plaatse was gekomen bleek dat er veel meer hulp nodig was. Het ging namelijk om een brand die lastig te bestrijden was. Omdat ook een deel van het gebouw ontruimd moest worden schaalde men op naar ‘pelotonsbrand’. Een zogenaamd brandweerpeloton bestaat uit vier bluswagens en een dompelpomphaakarmbak. Ten Boer maakt samen met de blusploegen van Harkstede, Hoogezand en Bedum deel uit van zo’n peloton.

De brand in de flat was rond 07.00 uur onder controle. Twee woningen zijn uitgebrand en zeven omliggende appartementen hebben schade opgelopen. Stichting Salvage is ingeschakeld om de bewoners te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *