Categorieën: Nieuws

Appverbod op fiets nog flink genegeerd, foute “SOA” tweet politie

Er is sinds maandag een appverbod als je op de fiets rijdt, maar dat is bij veel Groningers blijkbaar nog niet doorgedrongen of het wordt genegeerd.

Wie om zich heen kijkt ziet dat vooral diverse jongeren op de fiets hun telefoon in de hand houden en er ook mee bezig zijn. Het appverbod moet de verkeersveiligheid bevorderen.

Wie betrapt wordt krijgt een boete van 95 euro. De eerste boete is inmiddels al uitgedeeld. De manier waarop de politie dat communiceerde leverde nogal wat kritiek op. “Naast dat ze een slechte uitslag kreeg van de arts over haar SOA test, kreeg ze slecht nieuws van ons”. De politie bood later verontschuldigingen aan voor de tweet en haalde die van Twitter.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • En mocht je vandaag door je huisarts een SOA test resultaat krijgen, dan deelt de politie dat ook mee via Twitter. Lees ik op Twitter.

  • Nou gefeliciteerd de eerste bekering direct op de dag dat het ingevoerd is. Wat moet die via goed kunnen slapen vannacht.

  • We zijn hartstikke trots hoor op onze handhavers maar doe ook eens wat nuttigs ga die gasten pakken die Groningen onveilig maken overvallers. mishandelaars enz

  • Eindelijk maar toch en continu afgeven op automobilisten en zelf de hypocriete Sjaak uit willen hangen door je nu na verbaliseert te zijn, onheus bejegend te voelen.

    Nu de rest van de overtredingen van en door fietsers verbaliseren. Met de opbrengsten kan het hele politiekorps in dit land gefinancierd gaan worden.

  • @middenweg waarom denk je dat al die (vaak) eenzijdige ongelukken met auto's gebeuren de laatste tijd. Terecht dat daar aandacht voor is. Het wordt hoog tijd voor zelfrijdende auto's. Mensen zijn veel te onbetrouwbaar om zo'n gevaarlijk ding te besturen met alcohol en drugs op of veel te weinig slaap en dan ook nog met andere dingen bezig zijn. Appende autombilisten zijn veel gevaarlijker dan fietsers, maar evengoed is het vrij asociaal anderen in gevaar te brengen door je eigen gedrag op de weg.

  • Waar lees jij dat ik vind dat appende en/of hanheld bellende automobilisten niet bekeurd hoeven worden? Lik op stuk beleid gaat ook op voor automobilisten en welke vorm van gemotoriseerd verkeer dan ook. Ik claxoneer tegenwoordig als zo`n gek op de fiets zijn of haar aandacht op de smartphone heeft en niet op de weg. Heb er al twee meegemaakt welke van schrik hun smartphone lieten vallen. Zal wel niet sociaal wenselijk zijn, maar het helpt wel.

    Wil je deze wereld werkelijk vooruit helpen, dan moet je veel en veel meer verbaliseren en niet langer de mantel der linkse liefde blijven hanteren.

  • Nog even en Middenweg gaat middeleeuwse straffen voorstellen om de wereld te verbeteren.

  • @Middenweg. Claxoneer je ook iedere keer dat je een automobilist ziet appen tijdens het rijden? Dan kun je wel bezig blijven.
    Verder merk ik een duidelijke voorkeur bij je waar het om typen voertuigen en hun bestuurders gaat. Kom eens uit die stinkende roestbak van je en stap eens op de fiets, dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. En je krijgt ook nog eens gratis beweging op de koop toe! Wat wil je nog meer?

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

3 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

4 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

4 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

5 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

6 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

7 uur geleden