Zernikelaan wordt boulevard met veel bestaande en nieuwe bomen

nieuws
Impre3ssie. Gemeente Groningen.

Het startschot voor de aanpak van de Zernikelaan is dinsdagmiddag gegeven. De sfeer en de uitstraling van de campus moeten daardoor verbeterd worden.

De Zernikelaan moet ook verkeersveiliger worden. Het is de bedoeling dat de weg een soort boulevard wordt met bestaande en nieuwe bomen en het gebied bij de Duisenbergvijver als middelpunt. Ook moet door de Zenikelaan het onderwijs en bedrijvendeel op Zernike met elkaar verbinden.

De Zernikelaan wordt in de zomervakantie aangepakt, omdat het dan rustig is op Zernike. Ook veel andere werkzaamheden worden in de vakanties uitgevoerd. Alles moet eind 2021 klaar zijn.

Deel dit artikel:

 1. Wat ik nooit heb begrepen op en met dit Zernike gebeuren is waarom het er tot een zootje bijeengeraapte bouwwerken is verworden en dat alles onder auspicien van de gemeentelijke bobo`s, wethouders en niet te vergeten de vroegere welstandscommissie het tegenwoordige Libau.

  Waar waren al deze lieden, bestuurders en ervaringsdeskundigen toen dit alles gebouwd is?

 2. Wat had jij dan gewild? Rijen en rijen van hetzelfde?
  Ik vind het eigenlijk best mooi zo.

  En ik kan me ook best voorstellen dat dit makkelijker is qua navigatie dan rijen van precies dezelfde betonbakken.

 3. Zeker nog nooit gehoord van beeldkwaliteitsplan? Betonbakken? Ik heb ook niet gevraagd om hoogbouw in beton gegoten tumoren in deze stad, ik begrijp niet dat jij je daar dan niet druk over maakt.

  Ik had persoonlijk liever gezien dat men een echte vermaarde architect in de arm zou hebben genomen om eens een echte visie neer te gaan leggen om daar dan gevolg aan te gaan geven Nu is het verworden tot een speeltuin voor gevelartiesten in plaats van een mooie samenhangende bebouwing, een beetje als een Vinex wijk waar Plegt Vos en Goldewijk alles vol hebben gebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *