Vraag naar woningen onverminderd hoog

nieuws
Bron: Jeroen van Lieshout / Flickr / CC 2.0-by-nc-nd

De vraag naar woningen in de regio Groningen – Assen is onverminderd hoog, ondanks dat er in hoog tempo gebouw wordt. Dat staat in de Woningmarktmonitor van het stedelijk netwerk RGA over de tweede helft van 2018.

Er worden veel woningen gebouwd en plannen ontwikkeld, maar het is niet genoeg om op korte termijn de woningmarkt te kalmeren. Volgens de Regio Groningen-Assen duurt het nog enkele jaren voor de opgelopen achterstand in de crisistijd is ingelopen.

Met name in de gemeente Groningen is de vraag naar woningen enorm toegenomen. “Meerstad loopt als een trein en er zitten ook heel veel woningen in de pijplijn, onder meer op het Suikerfabriekterrein en in de Stadshavens, aldus wethouder Roeland van der Schaaf.

De bouw van nieuwe woningen gaat minder snel dan we zouden willen, zegt Van der Schaaf. Dit heeft te maken met de toegenomen bouwkosten en de schaarste aan personeel. Positief is de toename van het percentage huurwoningen, van 32 procent bij de vorige meting naar 42 procent nu. Dat komt vooral door het aandeel studentenwoningen in de stad.