Viaduct over Hereweg bijna helemaal gesloopt

nieuws
Foto OOG TV. Sloop Viaduct over Hereweg

De sloop van het viaduct over de Hereweg wordt volgend weekeinde voltooid. Driekwart van het viaduct, dat deel uitmaakt van de zuidelijke ringweg, is inmiddels afgebroken.

Alleen de laatste ondergrondse palen moeten nog gesloopt worden. Dat gebeurt zaterdag en zondag en daarom wordt het verkeer omgeleid. De komende dagen wordt er in de buurt ook onderzoek gedaan naar zwerfkeien in de grond.

Het viaduct wordt gesloopt, omdat er op die plek de zuidelijke ringweg verdiept wordt aangelegd.

Deel dit artikel:

  1. Het is inderdaad een stukje historie maar wat een foeilelijk stukje.
    Sowieso bizar dat er ooit een rondweg dwars door het Sterrebos is aangelegd.
    Als de verdiepte ligging van de rondweg klaar is hoor je niemand meer over dit viaduct.

  2. @Merel Je wilt niet weten wat voor taferelen er in de jaren 70 hebben plaatsgevonden ter voorkoming van deze ringweg dwars door het sterrenbos en later door het stadspark. Waardoor een groot gedeelte van het stadspark is afgesneden. Zelfs de ME kwam toen in actie om de demonstranten te verjagen.

    Ook toen was de lokale politiek stronteigenwijs en werd er niet geluisterd. Bovendien lag NU de kans om de ringweg veel ruimer rond Groningen aan te leggen. Eveneens kostenbesparend. Waardoor de huidige ringweg tzt kon sluiten

  3. Bewaar een groot stuk viaduct en maak daar een moment van. Of verwerkt het in de nieuwe ringweg. Bewaar het voor onze nageslacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *