Categorieën: Nieuws

Verdachte (26) aangehouden voor moord Jaagpad

De politie Groningen heeft op Pinkstermaandag een 26-jarige man uit Groningen aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord aan het Jaagpad.

Op dinsdagavond 14 mei vond rond 19.15 uur een steekpartij plaats op het Jaagpad, schuin achter sportcentrum ACLO, op Zernike. Bij de steekpartij kwam Hidde Bergman uit de stad om het leven. “We hebben vandaag een 26-jarige man aan kunnen houden in deze zaak”, vertelt politiewoordvoerder Anthony Hogeveen. “De verdachte zat op het moment van zijn aanhouding al vast voor een ander strafbaar feit.” Hoe de politie de man op het spoor is gekomen is onbekend. “Ik moet je eerlijk zeggen dat ik dat niet weet. En het is misschien een beetje gemeen, maar als ik het wel had geweten, had ik het ook niet gezegd.”

Tekst gaat verder onder de foto

De politie doet onderzoek aan het Jaagpad. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“We kunnen nu niet alle informatie delen met het publiek”
“In de eerste dagen na de moord zijn we heel open geweest”, legt Hogeveen verder uit. “We hebben heel actief het publiek benaderd om maar zoveel mogelijk aan informatie en tips te komen. Nu we een verdachte hebben aangehouden belandt het politieonderzoek in een andere fase. Ik begrijp heel goed dat mensen in de stad vragen hebben, net zoals de familie van het slachtoffer die vragen ook heeft. Maar als we nu gaan vertellen hoe we de verdachte op het spoor zijn gekomen, of het een bekende van ons is en wat zijn werkwijze is geweest, dan snijden we ons zelf in de vingers. Het is namelijk informatie die we willen gebruiken in de rechtsvervolging. Daarom moeten we deze kaarten voorlopig op zak houden, maar zal te zijner tijd de informatie gedeeld worden.”

Groot onderzoek
Direct na de steekpartij begon de politie met een groot onderzoek. Zo werd er in de dagen na de veertiende mei onderzoek verricht op het Jaagpad. Daar hoorde ook een groot passantenonderzoek bij waarbij politieagenten en rechercheurs in gesprek gingen met mensen die van het fietspad gebruik maken. Ook werd in de dagen na de moord een compositietekening verspreid. Getuigen hadden op de bewuste avond een man zien weglopen in de richting van de Ringweg. Aan de hand van die informatie werd een tekening gemaakt. Tenslotte besteedde ook het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Tekst gaat verder onder de foto

Het publiek werd direct na de steekpartij om hulp gevraagd. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Verdachte zal de komende dagen verhoord worden”
Bij de politie kwamen ruim tweehonderd tips binnen. Lange tijd leek het er op dat de gouden tip daar niet tussen zat. Tot de politie op Pinkstermaandag rond 13.15 uur bekend maakte een verdachte te hebben aangehouden. “Deze man zit op dit moment vast en zal de komende dagen verhoord worden”, vertelt Hogeveen. “De man zal, of heeft inmiddels, een advocaat toegewezen gekregen. Met alle informatie die we reeds hebben, en wat uit de verhoren naar voren zal komen, kan de komende tijd de balans worden opgemaakt.”

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Laten we hopen dat deze verdachte de moordenaar is, is er tenminste weer een gek van de straat.

    • In Nederland lopen 'gekken' zo weer op straat, voor mij mag elke moordenaar achter slot en grendel tot de dood er op volgt ongeacht als diegene nu ziek is of niet.

  • Voer van mijn part de doodstraf maar weer in, weet je hoeveel miljoenen het ons anders kost. Liever kwijt en rijk

Recente berichten

Persoon ernstig gewond bij aanrijding Noorderbinnensingel

Aan de Noorderbinnensingel is dinsdag in het begin van de avond een persoon ernstig gewond…

59 minuten geleden

Kinderen leven zich uit met sport en spel in Haren

De meivakantie is deze week begonnen en dus zijn kinderen vrij van school. Om het…

3 uur geleden

De sportbus van de kinderburgemeester was dinsdag in Lewenborg

De kinderburgemeester komt één van zijn verkiezingsbeloften na. Hij ging met de sportbus langs Lewenborg…

3 uur geleden

PKC’83 versterkt zich met middenvelder Tyrell Strik

PKC'83 heeft zich voor komend seizoen versterkt met Tyrell Strik. De 20-jarige Strik komt over…

3 uur geleden

Fietser gewond na botsing met scooter op Aweg

Op de Aweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een fietser. De…

4 uur geleden

Dit is wat je meemaakt tijdens Stukafest Groningen

Een cultureel festival verdeeld over vijftien studentenkamers in de stad op donderdag 2 mei. Leonie…

4 uur geleden