Strobalen in lichterlaaie bezorgen brandweer flink wat werk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een rij strobalen op de Laan Corpus den Hoorn heeft in de nacht van maandag op dinsdag brand gewoed. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 00.45 uur bij de hulpdiensten binnen. “Een aantal fietsers ontdekte de brand”, vertelt Ten Cate. “Naar alle waarschijnlijkheid was de bult al een aantal dagen aan het broeien.” De meldkamer stuurde een bluswagen ter plaatse. “Brandweerlieden hebben een eerste bluspoging ondernomen. Even later bleek dat er meer hulp nodig was waarop ook de schuimbluswagen naar het brandadres werd gestuurd. Zij hebben met behulp van het bluswaterkanon het vuur bestreden.”

Daarmee was de kous echter nog niet af. Dinsdagochtend waren medewerkers van de Milieudienst bezig om de strobalen op te ruimen toen ze ontdekten dat er opnieuw brand woedde. De schuimbluswagen van de brandweer kwam daarop opnieuw ter plaatse om de laatste vuurhaarden onder controle te brengen. Bij beide branden kwam flink wat rook vrij.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl