Sterke daling aantal passagiers vliegveld Eelde

nieuws
Foto: Groningen Airport Eelde

Terwijl de passagiersaantallen op alle Nederlandse luchthavens zijn gestegen in het eerste kwartaal van 2019, was Groningen Airport Eelde de enige luchthaven waar de passagiersaantallen gedaald zijn. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vrijdagochtend naar buiten bracht.

In het eerste kwartaal van 2019 daalde het aantal passagiers op het vliegveld met bijna 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Afgelopen jaar groeide het aantal passagiers vanaf Eelde nog met 6% ten opzichte van een jaar eerder.

Op de luchthaven werden aan het begin van het jaar vluchten geschrapt van meerdere maatschappijen. Nordica stopte met vluchten naar München en Kopenhagen en Stobart Air beperkte het aantal vluchten naar London Southend.

Deel dit artikel: