Stadspark zet eerste stap voor handhaving in eerste klasse

Foto Andor Heij. Stadspark - Frisia

SC Stadspark heeft zondagmiddag thuis de eerste nacompetitiewedstrijd voor handhaving in de eerste klasse met 5-1 gewonnen van tweedeklasser LAC Frisia uit Leeuwarden.

Via Romario Tjong-A-Sie, op aangeven van Cedwin Tel, kwam Stadspark al na tien minuten voor. Erwin Wenselaar maakte de gelijkmaker. Stefan Lukic maakte er 2-1 van na een vrije trap van Wesley Boonstra.

Na rust kreeg Stadspark aardig wat kansen. Na een corner van Tel maakte Tjong-A-Sie zijn tweede: 3-1. Daarna waren de rollen omgedraaid en bediende Tjong-A-Sie Tel: 4-1. In blessuretijd werd het 5-1 door Manuel Villalain na een voorzet van Tel.

Stadspark speelt op op Tweede Pinksterdag op neutraal terrein de finale tegen Hoogezand. De verliezer van dit duel krijgt nog een herkansing tegen GAVC of LSC 1890.

“Daar hebben we in de winterstop tegen geoefend en we zijn er hard af gegaan”, aldus Tjong-A-Sie over de wedstrijd tegen Hoogezand. “Maar toen waren we ook flink aan het experimenteren. Het is een jonge ploeg met voorin een paar goede, snelle en sterke jongens. Het is een voetballende ploeg en dat ligt ons wel. Ik denk dat onze kansen fifty-fifty zijn”.