Stadspark op herhaling na nederlaag tegen Hoogezand

sport
Foto Andor Heij: Hoogezand - Stadspark in Eelde.

SC Stadspark moet op herhaling om degradatie uit de eerste klasse F op zondag te voorkomen. Maandag werd in Eelde op het sfeervolle complex van Actief met 2-1 verloren van Hoogezand. Hoogezand promoveerde daardoor naar de eerste klasse.

Tweedeklasser Hoogezand was voor bijna 600 toeschouwers beter in de finale van de nacompetitie en kwam via Heine Uuldriks op voorsprong na 34 minuten. Drie minuten later tekende Manuel Villalain voor de gelijkmaker. Vlak na de pauze schoot Mats Bloeming van een meter of twintig hard raak: 2-1.

Cedwin Tel had kort daarop de gelijkmaker op de schoen, maar zijn lob ging net over en naast. Het lukte daarna niet meer bij Stadspark. Hoogezand kreeg nog een paar goede mogelijkheden om de score verder op te voeren, onder meer met een bal op de paal.

Stadspark speelt zondag tegen de andere verliezende finalist van de nacompetitie. Dat is tweedeklasser LSC 1890, dat na strafschoppen verloor van GAVC. “Het is de laatste kans, we gaan ons nog één keer opladen en het gaat lukken. Dat weet ik honderd procent zeker”, aldus Stadspark verdediger Ferdy de Jonge.