Seizoen voorbij voor Donar, Zwolle kampioen

Het team na afloop van de wedstrijd (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft zaterdagmiddag de zesde finalewedstrijd verloren van Landstede Basketbal, waardoor de Zwollenaren landskampioen zijn geworden. In een vol MartiniPlaza werd het 71-78.

De gasten waren er vanaf het begin erop gebrand om weer in Groningen te winnen, hoewel de productie aanvankelijk tegenviel. Halverwege het eerste kwart was het pas 2-5. Donar miste een aantal simpele ballen, en kreeg veel fouten tegen. Aan het eind van het kwart was de stand 10-18. Donar kreeg in de eerste helft maar liefst 4 technische fouten, waaronder 2 voor coach Erik Braal, die kort voor rust (23-41) het veld moest verlaten.

In het derde kwart was Donar eindelijk goed op schot, maar Landstede bleef ook rustig doorscoren, zodat het verschil aan het eind van het kwart nog wat groter was: 47-69. In het laatste kwart kwam de thuisploeg, na 47-72, dan toch nog terug tot 62-72 met ruim 5 minuten op de klok. De Groningers waren echter niet bij machte de wedstrijd spannend te maken. Landstede speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, wat resulteerde in de eerste landstitel in de geschiedenis.

Topscorers bij Donar waren Teddy Gipson met 15 punten en Lance Jeter met 12 punten. Topscorers bij Landstede waren Kaza Kajami-Keane met 22 punten en Sherron Dorsey-Walker met 20 punten. Na de wedstrijd werd Kajami-Keane uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speler) van de play-offs.

Voor Donar betekende het een einde van een succesvolle reeks, waarbij de ploeg van coach Erik Braal drie maal achter elkaar (2016, 2017 en 2018) landskampioen werd.