Scooterrijder aangehouden na botsing met fietsster op Oostersingel

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk zondagmiddag op de Oostersingel in de stad Groningen is een fietsster gewond geraakt. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde even na het middaguur. “Door nog onbekende oorzaak kwamen een fietsster en een scooterrijder met elkaar in botsing”, vertelt Ten Cate. “De fietsster kwam hierbij ten val.” Ambulancemedewerkers waren snel ter plaatse. “Zij hebben het slachtoffer in de ambulance gecontroleerd. Daarna is de vrouw met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.” De scooterrijder is door de politie aangehouden. “Agenten roken een alcohollucht waarna ze een blaastest hebben afgenomen. Deze bleek positief te zijn. Daarop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse zal uit wijzen hoeveel hij gedronken heeft.”

De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: