Gewapende overval op appartementencomplex in Schildersbuurt: bewoner gewond

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een bewoner van een appartementencomplex aan de Dr. C. Hofstede de Grootkade in de Schildersbuurt is woensdagavond het slachtoffer geworden van een gewapende overval. Dat meldt de politie.

“De bewoner is overvallen door zoals het zich nu laat aanzien drie jonge jongens”, vertelt een politiewoordvoerder. “Het slachtoffer is hierbij bedreigd met een wapen en is ook mishandeld. Daarna zijn ze er met een onbekende buit vandoor gegaan.” Het slachtoffer is bij de overval gewond geraakt.

Zoekactie naar drie getinte jongens met witte maskers
De politie is in de omgeving op zoek naar de daders. Daarbij is ook een Burgernet-actie opgestart. “Ze zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van de Westerhaven. Het gaat om drie getinte jongens. Tijdens de overval droegen ze donkere kleding, hadden witte en/of rode schoenen/gympen aan en droegen witte maskers. ” Mocht je de daders zien, of weten waar zij op dit moment verblijven dan wordt nadrukkelijk geadviseerd om zelf geen actie te ondernemen maar om direct 112 te bellen.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Politie-onderzoek in volle gang
In het appartementencomplex wordt door medewerkers van de forensische opsporing sporenonderzoek verricht. “Ik ben net ter plaatse en ik heb de indruk dat in de hal van het complex een vechtpartij heeft plaatsgevonden”, vertelt OOG-verslaggever Ecco van Oosterhout. De politiewoordvoerder vult aan dat ook de technische recherche een onderzoek is gestart. “Van het gewonde slachtoffer hebben we direct een aangifte opgenomen.”

In het onderzoek is de politie ook op zoek naar camerabeelden. “Woon je of heb je een bedrijf aan de Dr. C. Hofstede de Grootkade, Westersingel of Westerkade en heb je een camera hangen met het beeld gericht op de openbare weg, dan komen wij graag in contact met je. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0900 88 44.”

Voormalig Belastingkantoor
Volgens Van Oosterhout is de overval gepleegd in een appartementencomplex waar voorheen het Belastingkantoor was gevestigd. “Het gebouw omvat ook deels de monumentale vroegere zeevaartschool uit 1938. Nadat het Belastingkantoor verplaatst is naar de Kempkensberg zijn er verschillende appartementen in gerealiseerd.”

Later meer.

Foto: Ecco van Oosterhout