Overval op tankstation Zonnelaan: daders voortvluchtig

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een tankstation aan de Zonnelaan in de wijk Paddepoel is zondagavond overvallen. Twee daders zijn voortvluchtig.

De overval vond plaats rond 18.15 uur. Twee daders drongen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel. “Het is onbekend met wat voor wapen er gedreigd werd”, vertelt een politiewoordvoerder. “De overvallers zijn daarna met onbekende buit weggelopen in de richting van Selwerd.” Om het duo te achterhalen werd ook de hulp van het publiek ingeschakeld door middel van een Burgernetactie. “De overvallers waren in het donker gekleed en hun gezichten waren bedekt. Ze droegen allebei een donkere muts.” Mensen die iets gezien hebben wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. Het advies is om zelf geen actie te ondernemen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Coronastraat
“De politie vermoedt dat ze te voet via de achterkant van het tankstation via struikgewas en bosschages in de richting van Selwerd zijn gevlucht”, vertelt Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Ik zie hier in de Coronastraat verschillende politieauto’s en agenten staan. Agenten met vesten om doorzoeken nu de kinderwerktuin Paddepoel. Daarbij krijgen ze ook hulp van een politiehond.”

De zoekactie leverde voor zover bekend geen direct resultaat op. Ook bij het tankstation werd onderzoek gedaan. “De omgeving is met politielinten afgezet. Agenten doen zowel in als bij het tankstation onderzoek.” Het is onbekend of er bij de overval personen gewond zijn geraakt.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

“Vesten weer uitgetrokken”
Rond 20.00 uur wordt de zoekactie ogenschijnlijk gestaakt. “De politiehond zoekt op dit moment niet meer. Agenten zijn bij het tankstation nog wel druk bezig met hun onderzoek. Hun vesten hebben ze ondertussen weer uitgedaan.”

Vaker overvallen
Het bewuste tankstation werd in het verleden al eens vaker overvallen. In december was het ook raak. Twee dertienjarige jongens drongen toen met grote messen de zaak binnen. Vervolgens vluchtten zij met onbekende buit. In januari konden zij opgepakt worden. Daarvoor vonden er in 2016 en in 2012 ook al eens overvallen plaats.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl