Opvolger burgemeester Den Oudsten vanavond bekend

nieuws
Foto: Casper Slotboom

De opvolger van burgemeester Peter den Oudsten wordt maandagavond bekend gemaakt. Vanavond om 20.00 uur is er een besloten raadsvergadering om de nieuwe naam vast te stellen.

De afgelopen periode hadden mensen de kans om te solliciteren voor de functie van burgemeester. Nadat Peter de Oudsten aangaf het ambt vanaf oktober niet meer te gaan vervullen, startte de zoektocht naar zijn opvolger. Kandidaten konden solliciteren bij Commissaris van de Koning René Paas. Uiteindelijk solliciteerden dertien mensen, vijf  vrouwen en acht mannen.

Maandagavond zal in een besloten raadsvergadering vastgesteld worden wie de nieuwe burgemeester wordt. Peter den Oudsten vervulde het ambt sinds 2015.

Deel dit artikel:

 1. Yvonne van Mastrigt wordt ook genoemd en lijkt me veel beter geschikt voor Groningen. Als het wel Sharon Dijksma wordt zijn ze overruled door Den Haag

 2. Wat maakt het uit wie het zal worden. Het zijn toch allemaal meelopers van politiek Den Haag. Alleen de ene weet het Haagse beleid net weer iets slimmer te verkopen dan de ander.

 3. En alweer een besloten raadsvergadering: nu eens over de toekomstige burgemeester.

  De gemeenteraad is dat niet van oorsprong een club die namens de burgers er zitten?

  Mijn stembiljet gaat al jaren direct de prullenbak in.

  Uit zeer welingelichte kringen – die dicht op Sharon Dijksma zitten – blijkt dat ze en is gevraagden dat alle andere sollicitanten geen schijn van kans hadden noch hebben.

  Burgemeester Peter den Oudsten weigerde met mij in gesprek over het Groninger Forum: ”Wegens u reputatie!”
  Toen we uiteindelijk een half uur om tafel zaten – had hij geen enkele dossier kennis – ontkende hij glashard alle valsheid en fouten van de ontruimingrapporten van het Groninger Forum.
  “Wij hebben deskundigen!”
  Ook weigerde hij een verslag van het gesprek te maken.

  Peter den Oudsten – en al zijn politieke voorgangers – zullen wat mij betreft bij het OM op het matje geroepen worden.
  De dodelijkheid van de Bunker (Groninger Forum) staat namelijk al jaren vast.

  Terwijl het Functioneel Parket (Amsterdam) mijn info zeer serieus nam en mijn info naar afdeling Noord Nederland doorstuurde, weigert het OM mijn aangifte op te nemen !!!
  Kijk bij de Bonnetjes
  https://sites.google.com/site/forumgroningen/grapje-zizo

  Mevrouw Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *