Categorieën: Nieuws

Ook ministerraad stemt in met benoeming Koen Schuiling tot burgemeester

De ministerraad heeft vrijdagmiddag ingestemd met het voorstel van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om Koen Schuiling voor te dragen als nieuwe burgemeester van Groningen.

Vorige week maandag maakte de vertrouwenscommissie al bekend dat Schuiling voorgedragen zou worden. Zijn voordracht is nu ook door de ministerraad bekrachtigd. De benoeming zelf gebeurt uit naam van de koning en de verantwoordelijke minister. Schuiling zal daarna door de Commissaris van Koning beëdigd worden.

De benoeming van Schuiling gaat in op 30 september 2019. Dan volgt hij volgt Peter den Oudsten op, die sinds 2015 burgemeester van Groningen was. De 60-jarige Schuiling is sinds 2010 burgemeester van Den Helder.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • En sinds 2010 wilden de Heldenaren ook al van hem af, welkom in het baantjes circuit Nederland.

  • Wat een groot drama voor Groningen en zijn/haar inwoners! Dat leugenachtige VVD-bolwerk uit Den Haag nestelt zich hiermee in het hart van de toch al verziekte Groningse politiek en bestuurders! Één groot fiasco!

    Koen, pak je biezen en bemoei je niet met de zaken in onze stad Groningen! Jij hoort thuis in de randstad en niet hier in Grongen!!

  • Ongelooflijk dat niet voor een competentere kandidaat is gekozen.
    Dit was een kans om een keer niet een oude witte man te kiezen maar om ook in andere groepen te kijken. Wanneer een 60 jarige blanke man echt verreweg de beste kandidaat geweest zou zijn dan kan ik me er nog iets bij voorstellen. Bij deze man kun je je daar toch niks bij voorstellen. Een man met de uitstraling van een boekhouder en de warmte van een koelkast valt niet als droomkandidaat te beschouwen.
    Wellicht dat men hem heeft gekozen zodat hij vaak geconfronteerd zou worden met de grootste mislukking van zijn wethoudersperiode: het stadsbalkon.

  • Ik had ook liever een vrouw als bijvoorbeeld Wilma Mansveld als burgemeester in deze stad benoemd zien worden, maar vind Schuiling als ervaren bestuurder geen slechte keus, dit gelet op de overige bij naam genoemde kandidaten.

    Ik hoop in elk geval dat hij boven het college staat en zich niet mee laat slepen in de waan van de dag. Gelet op zijn achtergrond is hij spijtig genoeg wel zoveelalsmogelijkstudenten aanhanger.

  • De gemeenteraad is al 15 jaar van het padje af. En zou ook niet weten wie het dan wel had moeten worden. We zitten opgescheept met een raad, dat geen binding heeft met de stad Groningen en provincie. Totaal niet weet wat er leeft. Maar een 'VVD' burgemeester, dat is de kat op het spek binden!

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

5 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

5 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

8 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

8 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

8 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

11 uur geleden