OOG Sport blikt terug op sportseizoen 2018/2019 in speciale edities

sport
Arvin Slagter van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Het radioprogramma OOG Sport blikt vanaf zondag in 2 speciale uitzendingen terug op het sportseizoen 2018/2019 van de stad Groningen. In 6 uur tijd komen verschillende sporters, coaches en andere prominenten uit Groningen langs in de studio voor een live interview. Tijdens die interviews komt een groot aanbod aan sport voorbij. Deze zondag staat onder meer in het teken van basketbal, badminton, rugby en voetbal.

Van 14:00 tot 14:30 uur schuift basketbalcoach Erik Braal van Donar aan, waarna hij wordt afgewisseld door Marianka Wajer, Bianca Oosterhaven en Brent Maarsingh van badmintonvereniging GSBC Amor. Daarna schuift aanvoerder Sietse Manning van Rugbyclub Groningen aan. GSBC Amor promoveerde door een gelukje naar de Eredivisie en het eerste herenteam van RC Groningen was net niet in staat om promotie naar de Ereklasse af te dwingen.

Het tweede uur staat in het teken van amateurvoetbal. Jacob Bosman (ex GVAV-Rapiditas) en Rinie Jurna (ex-GRC Groningen)  komen langs. Zij zijn 2 coaches die iets gemeen hebben, want ze zijn beiden vertrokken bij een Stadse club. Er wordt daarnaast aandacht besteed aan zaterdagvoetbal in gesprekken met Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn en met Gert Haak. Haak was afgelopen seizoen hoofdcoach van VVK en assistent bij VV Groningen en vertrekt naar VV Gruno.

Tot slot wordt in het derde uur op een algemene manier teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Directeur van Huis voor de Sport Groningen Rob de Waard, journalist Dick Heuvelman en wethouder Inge Jongman openbaren namelijk hun top-3 van Stadse sportmomenten van afgelopen seizoen.

Komende zondag wordt in de uitzending bekend gemaakt welke gasten er op 30 juni verwacht worden in de allerlaatste OOG Sport van dit seizoen. OOG Sport is te beluisteren op OOG Radio en Televisie via 106.6 FM, 107.0 FM en de livestream op www.oogradio.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *