Ochtend na de storm: “De markante boom heeft het niet overleefd”

Bomen die omgewaaid zijn en takken die op de wegen en fietspaden liggen. Groningen maakt woensdagochtend de schade op na de hevige en korte storm die in het begin van de nacht over de gemeente trok.

De regen- en onweersbuien trokken vanaf middernacht over Groningen. Een uur daarvoor had het KNMI ‘code oranje’, de waarschuwing voor extreem weer, voor de provincie afgekondigd. Dat bleek een terechte waarschuwing te zijn. Niet de regen, op het meetstation in Eelde werd 2,6 millimeter afgetapt, maar de wind bleek de grote krachtpatser te zijn. Op verschillende plekken gingen bomen om. Bijvoorbeeld op de Bedumerweg. In de Taco Mesdagstraat belandde een boom op een auto en dat gebeurde ook in de Mozartstraat.

Trein botst op boom
Ook het treinverkeer ondervond hinder. Tussen het Hoofdstation en station Groningen Noord belandde een boom op de rails waar vervolgens een trein van vervoersbedrijf Arriva tegen aan botste. Niemand van de inzittenden raakte gewond, maar de trein raakte wel beschadigd.

De boom in het Plantsoen is niet meer
Ook een beeldbepalende boom legde het loodje. “De markante boom bij de ovale vijver in het Noorderplantsoen heeft de storm helaas niet overleefd”, schrijft Ramon van Marwijk op Twitter.

Tekst gaat verder onder de Tweet

Waarschuwingen ingetrokken
Rond 02.00 uur werd de waarschuwing voor extreem weer door het KNMI ingetrokken. Voor zover bekend hebben zich tijdens de storm geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Rick ten Cate wachtte de onweersbuien af en maakte vanuit zijn huis dit filmpje

Ook in de wijk Binnenstad-Oost werd het onweer vastgelegd