Kinderen bedenken oplossingen voor bedrijven: “Wij zijn creatiever”

Drones die mensen vervoeren, branden blussen of verdachten opsporen: kinderen konden vrijdagmiddag hun ideeën presenteren in de Oosterpoort bij Adoptidee. Dat is een project waarbij bedrijven worden gekoppeld aan basisschoolleerlingen, zodat de kinderen oplossingen voor hun problemen kunnen bedenken.

Vrijdag was de afsluiting van de tweede editie van Adoptidee. De leerlingen bedachten vooral oplossingen voor maatschappelijke problemen, zodat bedrijven bijvoorbeeld minder plastic gebruiken en minder roken in de buurt van kinderen. De ideeën werden beoordeeld door een jury.

Volgens organisator Wouter van Dijk hebben kinderen een creatievere kijk op problemen dan volwassenen. Daar zijn de leerlingen het mee eens. “Ouderen hebben hun brein al vaker gebruikt. Wij hebben veel meer fantasie.”

Van Dijk hoopt dat het project volgend jaar nog groter kan worden. “Nu hebben we de kleine zaal vol gekregen, maar de missie is om naar de grote zaal te gaan.”

Deel dit artikel: