Grote expositie Rolling Stones in Groninger Museum

nieuws

In het Groninger Museum is vanaf oktober volgend jaar een grote expositie over The Rolling Stones te zien. Na Londen, de VS en Azië gaat de expositie door Europa touren. Groningen krijgt de primeur van het Europese vasteland.

De expositie toont ruim 400 originele objecten uit de verzameling van de Engelse rockband, die sinds 1962 bestaat. Het gaat om onder meer instrumenten, stage designs, zeldzame audiofragmenten, videomateriaal, persoonlijke dagboeken, kostuums, posters en album covers uit de lange carrière van de band.

The Rolling Stones zeggen zelf: “We zijn erg trots op deze tentoonstelling. We willen iedereen die komt kijken meenemen op een reis door onze geschiedenis om te ervaren en beleven hoe het is om onderdeel te zijn van The Rolling Stones. Dit is de eerste keer dat de tentoonstelling naar Nederland komt. We hopen dat iedereen ervan gaat genieten.” Het is deze maand precies twintig jaar geleden dat de Stones optraden in het Stadspark.

De expositie is te zien van oktober 2020 tot januari 2021. De voorverkoop van de tickets gaat van start in mei volgend jaar.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *