Geen zondagavondwedstrijden in eredivisie na veel protest

sport
Foto: fcgroningen.nl

De KNVB heeft alle wedstrijden in de eredivisie die voor volgend seizoen zondagavond om 20.00 uur gepland stonden geschrapt. Daaronder is FC Groningen – FC Emmen op 22 december.

De wedstrijd wordt nu om 14.30 uur gespeeld. De KNVB had zondagavondwedstrijden ingepland om meer ruimte te geven aan clubs die Europese verplichtingen hebben.

De KNVB kwam hier al heel snel na veel bezwaren op terug: “Nu blijkt dat dit toch een te grote impact heeft op het merendeel van de lokale autoriteiten en de supporters, hebben we besloten dit af te blazen. Indien op sportieve gronden gewenst, zullen we in samenspraak met betrokken partijen per keer kijken of er wel een zondagavondwedstrijd om 20.00 uur kan worden ingepland.”

De KNVB blunderde vorig seizoen opzichtig bij de planning. De voetbalbond hield er geen rekening mee dat een Nederlandse club, in dit geval Ajax, tot en met de halve finale door drong in de Champions League. Daardoor moest het competitieschema aan het einde van het seizoen aangepast worden.

FC Groningen opent het seizoen op zaterdag 3 augustus uit tegen FC Emmen. Dan volgt de eerste thuiswedstrijd tegen promovendus FC Twente. AZ en PSV uit zijn vervolgens twee pittige tegenstanders in de laatste twee weken van augustus. Zondag 27 oktober speelt Groningen uit tegen SC Heerenveen.

Speelschema eredivisie 2019- 2020

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *