Feestelijke heropening Martinitoren op 21 juni

nieuws

De Martinitoren is afgelopen jaar flink onder handen genomen en gaat op 21 juni weer open, met diverse activiteiten voor jong en oud.

De mooiste plekken van de toren zijn extra zichtbaar gemaakt en er zijn nu meer ruimtes toegankelijk. Er zijn borden geplaatst, die het verhaal van de omgeving vertellen. Ook is er een nieuwe filmzaal met een scherm van 7 meter breed. In een film van 10 minuten wordt de geschiedenis getoond vanuit het perspectief van de Martinitoren.

Tijdens de opening op vrijdag 21 juni speelt de beiaardier het Grunnens Laid, samen met verschillende koren op de Grote Markt. De toren is dat hele weekend gratis te bezoeken. De opknapbeurt is mede mogelijk gemaakt door crowdfunding. Die leverde bijna 57 duizend euro op.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *