Code oranje voor extreem weer in Groningen (update)

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Voor de provincie Groningen geldt vanaf 23.00 uur ‘code oranje’. Het KNMI waarschuwt daarmee voor extreem weer. Om ongeveer 0.45 uur heeft het KNMI alle waarschuwingen ingetrokken.

De buienlijn bereikte rond middernacht Groningen. Volgens het KNMI is er tijdens de buien kans op (zeer) zware windstoten, onweer, hagel, en lokaal veel neerslag. Behalve voor Groningen geldt de waarschuwing voor extreem weer ook voor de provincies Friesland en Drenthe. Voor zover bekend hebben de buien niet voor grote problemen gezorgd in Groningen. In Eelde moest de brandweer voor een stormschade in actie komen aan de Westerhorn. In de stad Groningen werd de brandweer ingezet in de Mozartstraat en op de Pleiadenlaan. Op de Bedumerweg is door de harde wind een boom omgewaaid. Een Arriva trein reed tegen 0.30 uur tegen een omgewaaide boom tussen het Hoofdstation en het Noorderstation, waardoor treinverkeer verder onmogelijk was. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en de trein is niet ontspoord.

De buien trokken de afgelopen uren via het zuiden richting het noorden. Volgens de eerste berichten lijkt de overlast mee te vallen. In Zuid-Holland is het treinverkeer flink ontregeld nadat een bovenleiding door de bliksem was geraakt. In Gelderland zijn er problemen tussen Nijmegen en Wijchen en tussen Eindhoven en Roermond ligt er een boom op de rails.

Update: Het KNMI heeft alle waarschuwingen inmiddels ingetrokken.