Bluskanon ingezet bij fikse grasbrand in Hoogkerk

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De Groninger brandweer heeft vrijdagavond een bluskanon moeten inzetten om een grasbrand in Hoogkerk onder controle te krijgen. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van een buitenbrand aan de Johan van Zwedenlaan kwam rond 20.30 uur bij de hulpdiensten binnen. “Het gaat om een veld waar onlangs is gemaaid”, vertelt Ten Cate. “Dit gras of hooi is door onbekende oorzaak in de brand geraakt.” In eerste instantie kwam alleen een bluswagen van de sectie Vinkhuizen ter plaatse, maar al snel werd duidelijk dat meer hulp nodig was. “Daarop kwam ook de schuimbluswagen naar Hoogkerk. Deze wagen is uitgerust met een kanon waardoor er in korte tijd veel water op de brandhaard gespoten kan worden.” Daarnaast werd er ook een oscillerend straatwaterkanon ingezet waarmee de vuurhaard van twee kanten bestreden kon worden.

Bij de brand kwam flink wat rook vrij dat over de A7 trok. Voor zover bekend ondervond het verkeer hier geen hinder van. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: