“Wij hopen op deze manier mantelzorgers ondersteuning te kunnen bieden”

oogochtendshow

In Bibliotheek De Wijert vond woensdagochtend de opening van de Breinbieb plaats. Op deze speciale afdeling in de bibliotheek kun je allerlei informatie vinden over dementie en de mantelzorg die daarbij komt kijken, maar ook over het geheugen zelf.

Na de opening van de eerste Breinbieb in Delfzijl, opent nu ook in de Wijert een Breinbieb. De Breinbieb is onderdeel van een landelijk project, dat meer aandacht wil vestigen op dementie. Hoewel dementie een van de hoofdthema’s is, focust de Breinbieb ook op de werking en training van het geheugen, door middel van diverse spellen en boeken.

In de gemeente Groningen hebben meer dan 3.000 mensen dementie, en dat worden er steeds meer. Voor beginnend dementerenden en ook voor de mantelzorgers kan het een grote stap zijn om bij instanties aan te kloppen. De bibliotheek wil daarom ook, als laagdrempelige instantie, via het aanbieden van informatie en tips ondersteuning bieden aan deze mensen en op deze manier ook bijdragen aan een dementievriendelijke wijk.

De OOG Ochtendshow had het woensdagochtend met Marieke Hopma, medewerker van het Groninger Forum, over het ontstaan van de Breinbieb en de activiteiten die in de komende maanden gaan plaatsvinden met betrekking tot het thema.

De afdeling werd vanochtend om half 10 geopend door wethouder Glimina Chakor. De Breinbieb is te vinden bij Groninger Forum Bibliotheek De Wijert aan de Van Ketwich Verschuurlaan.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *