“Wij hopen angst voor het ziekenhuis weg te kunnen nemen”

Deze week wordt er in het UMCG het Teddy Bear Hospital georganiseerd. Door het laten ‘behandelen’ van hun teddybeer, kunnen kinderen op spelende wijze kennis maken met verschillende behandelingen die in het ziekenhuis worden uitgevoerd. 

Het hospital, georganiseerd door de International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA), verwacht deze week zo’n 800 kinderen uit groep 1 en 2.  De commissie, bestaande uit 6 meiden, krijgt ieder uur hulp van zo’n 40 à 50 studenten met verschillende studieachtergronden.

Kinderen kunnen met hun teddybeer langs bijvoorbeeld de apotheker, huisarts en kunnen zelfs het pootje van hun teddybeer laten gipsen. Ook zal er een toneelstuk worden opgevoerd door de studenten.

De IFMSA organiseert meer soortgelijke evenementen, waarbij kinderen kennis kunnen maken met de medische wereld. Denk bijvoorbeeld aan de berendokter, die knuffels van zieke kinderen behandeld of konijntje medicijntje, waarbij er voorlichting wordt gegeven op Groningse basisscholen over verantwoordelijke omgang met medicijnen.

De OOG Ochtendshow had vanochtend Marieke Yntema en Imke Broecheler, twee leden van de werkgroep Teddy Bear Hospitaal, in de studio. Zij vertelden ons meer hoe de Teddy Bear Hospital precies in zijn werk gaat.