Verdieping rond de Groninger Diepenring

nieuws

Er valt veel bijzonders te vertellen over de Groninger Diepenring. Paul Passchier doet dat op 12 mei op een zogeheten Drijfverenwandeling.

Kunstenaar Bas Jan Ader wilde van de VS naar het Groninger Museum zeilen maar wordt al dertig jaar vermist. Bakker Hennie Bolhuis was vanuit Monaco op weg naar zijn broer in de Steentilstraat toen hij besloten ‘nog even’ aan te monsteren op de Titanic. Directeur Geertruida Tavenier blondeerde Joodse meisjes om ze als verpleegster in haar ziekenhuis te laten onderduiken. Fietsenmaker aan de Sint Jansstraat Zjuul Wiersema studeert deze zomer af met zijn kunstzinnige installaties aan Academie Minerva. En dan zijn er nog de beroemheden als Wubbo Ockels, Bono, Aletta Jacobs, Herman Brood, Arjen Robben, W.F. Hermans, Kim Feenstra, Ben Feringa, Alessandro Mendini en Pim Fortuyn.

De Drijfverenwandeling van zondag 12 mei start om 14:30 uur bij het Peerd van Ome Loeks op het Stationsplein. Inschrijven kan via diepenring@tweelinck.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *