Twee gewonden bij fors verkeersongeluk Rijksweg

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij een verkeersongeluk maandagavond op de Rijksweg zijn twee personen gewonden geraakt waarvan één ernstig. Dat meldt Martin Nuver van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Het ongeluk gebeurde rond de klok van 19.00 uur. “Een automobilist wilde vanaf de Rijksweg een parkeerplaats opdraaien”, vertelt Nuver. “Bij die manoeuvre werd een scooterrijder over het hoofd gezien waardoor een aanrijding het gevolg was. Daarbij raakten de twee mensen die op de scooter zaten, een man een vrouw, gewond. Ik heb begrepen dat het een flinke klap is geweest”. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Volgens Nuver is één van de gewonde slachtoffers met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onbekend. De politie is direct met een onderzoek begonnen.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Deel dit artikel:

  1. Tekst niet gelezen?
   >> Een automobilist wilde vanaf de Rijksweg een parkeerplaats opdraaien”, vertelt Nuver. “Bij die manoeuvre werd een scooterrijder over het hoofd gezien waardoor een aanrijding het gevolg was. Daarbij raakten de twee mensen die op de scooter zaten, een man een vrouw, gewond. Ik heb begrepen dat het een flinke klap is geweest”.

   Dat is er dus gebeurd. Automobilist kijkt niet en/of verleent weer een keer geen voorrang. Waarschijnlijk niet eens bekend met de verkeersregels; iedereen krijgt zomaar een rijbewijs tegenwoordig. Levensgevaarlijk.

   1. Een verhaaltje van een journalist is niet hetzelfde als een VOA rapport. Je weet dus niet wat er precies gebeurd is. Maar de auto haters hebben hun mening wel al klaar.

   2. Wat verwacht je nu dan als antwoord? Zal wel tot dezelfde generatie behoren als de huidige fietsgeneratie? Afslaand verkeer behoort te allen tijde voorrang te verlenen tot recht doorgaand verkeer. De automobilist zal zoals het lijkt schuldig zijn aan deze aanrijding. Hoe dan ook, ik hoop dat zowel de bestuurder van de scooter als ook de passagier er beide geen blijvend letsel aan over zullen gaan houden.

 1. De brommer controleren op wettelijke maximum snelheid mogelijkheid .
  Zou me niet verbazen dat deze ook is opgevoerd ..of in elk geval de snelheidsbeperkingen eraf zijn gehaald.
  Maar ja ik ben natuurlijk weer bevooroordeeld met mijn 25 kmpH snorfietsje ..en mij ervaringen (als deskundige) mag ik het zo noemen ?
  Ik hoop dat men van het letsel geheel zullen herstellen en met dit “leermoment” in de toekomst zullen gebruiken met hun eerst volgende rit.
  Dit geld voor beide partijen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *