Reorganisatie voor WIJ-teams

De Wij-teams in de stad Groningen gaan reorganiseren, op die manier hoopt de organisatie 4 miljoen euro te besparen. De besparing zit hem vooral in preventief en beter kijken naar wat echt nodig is aan zorg.

Het aantal managers wordt teruggebracht van 13 naar 5 en het aantal locaties gaat verminderd worden. “We gaan meer investeren in de eerste gesprekken met cliënten om zo de zorgbehoefte beter in beeld te krijgen, het aantel verwijzingen kan minder en de behandelingen  kunnen minder duur zijn. Ook moeten per gezin minder zorgverleners ingezet worden ‘ aldus Mirjam Kuin de directeur van de Wij-teams. Met minder en goedkopere verwijzingen besparen de Wij-teams  ook.

Volgens wethouder Mattias Gijsbertsen zorgt de reorganisatie  voor minder grote tekorten op het zogenoemde sociale domein. De stad komt daarop zo’n 24 miljoen euro tekort. ‘Wij zijn nog steeds met de minister in gesprek. Hij moet echt met geld over de brug komen, alle gemeentes hebben hier last van.’

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *