Categorieën: Nieuws

Ramadanmaaltijd voor alle vrouwen uit De Wijert

Vrijdag 17 mei organiseren moslima’s uit De Wijert een maaltijd tijdens de Ramadan voor alle vrouwen uit De Wijert.

Deze avond wordt georganiseerd om vrouwen kennis te laten maken wat de ramadan eigenlijk is en voor het verbinden van vrouwen onderling in de wijk. Buurtbewoonster Soumaia heeft daarom dit initiatief bedacht. De dames bieden een lopend buffet aan met gerechten uit verschillende landen.

De Ramadan is dit jaar begonnen op 6 mei en eindigt op dinsdagavond 4 juni met het Suikerfeest. Het is een speciale maand waarin tussen zonsopkomst en zonsondergang gevast wordt. Landen die dichter bij de evenaar liggen hebben ’s zomers kortere dagen en langere nachten dan hier en daarom duurt het niet eten en niet drinken daar korter.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Vele van hen doen niet mee aan onze 'cultuur' maar organiseren ze wel etentje om iets over hun cultuur te vertellen, wtf.

    • Klopt helaas. Zelfs een groot deel van de tweede generatie die hier geboren is weet erg weinig van de actualiteiten laat staan de cultuur van waar ze wonen.

  • Opvallend is dat het "alleen voor vrouwen" is, blijkbaar geldt "discriminatie" niet voor hen.

    • Denk dat je de rol van vrouwen in de opkomst van de politieke islam (jaren zeventig/tachtig) flink onderschat. Komeiny had bijvoorbeeld veel steun van vrouwen. Maar ook bij de opkomst van Soenitische Moslimbroeders.

      Verder is aardig/ zijn vriendelijk zijn geen universele deugd. In ruigere Arabische streken wordt het bijvoorbeeld vooral als teken van onderdanigheid/lafheid/zwakte gezien. Of als iets instrumenteels; iets om wat van een ander (gedaan te) krijgen.
      Primitieve Arabische culturen gaan uit van twee principes: kracht en macht. Als je denkt dat je met een beetje gezellig/aardig doen de scherpte er bij sommige nieuwkomers én hun nageslacht wel vanaf haalt, kom je waarschijnlijk van een koude kermis thuis.

      • Om dit soort argwaan worden er oorlogen gevoerd. Bereid je maar voor op Iran. De wereld gaat in brand. Het laatste conflict de mannen zal de wereldbevolking decimeren. Daarna volgt het matriarchaat waarin types zoals jij bij begin van de pubertijd gecastreerd worden om ze in toom te houden en hun oorlogzuchtige DNA niet meer te kunnen verspreiden.

      • Marc.

        Probleem is dat de links-liberale westerling zich als de apex van ontwikkeling van de homonide (?) ziet. De gemiddelde D66'er of GroenLinks ziet het als een natuurwet dat mensen zo als zij willen worden.

        Nieuws voor je: de Westerse burgerlijke samenleving is voor mensen uit tribale clancultuur die de Verlichting niet doorgegaan is, helemaal niet wervend. In hun ogen is het Westen spiritueel dood. Daar kan geen auto/flatscreen/smartphone/feestje tegenop werven.

        En nogmaals, houd alstublieft op vrouwen te zien als mensen voor wie het leven om het uitwisselen van receptjes draait. Zoals ik zei: vrouwen hebben in vele landen een belangrijke rol gespeeld in opkomst van politieke islam. Als gevolg van Westers (economisch) imperialisme overigens.

        • Echte cultuur Volgens VSH. Spiritueel mannen van de andere clan de hersens inslaan en hun vrouwen aan de haren meeslepen de grot in.

  • Mooie actie. Als de dames met elkaar overweg kunnen dan hebben de mannen die alleen maar met elkaar willen vechten dadelijk niets meer te zeggen.

  • In weerwil van het commentaar van de gemeentelijke juichaapjes verhouden de woorden 'gezamenlijk' en 'slegs vir vrouwes' zich moeizaam tot elkaar.

  • Deze vrouwen bevestigen het vermoeden dat hun mannen een gevaar vormen.

Recente berichten

Hotel Schimmelpenninck Huys aan Oosterstraat failliet verklaard

Het Hotel Schimmelpenninck Huys aan de Oosterstraat is failliet verklaard. (meer…)

28 seconden geleden

Ouders met baby in Martini Ziekenhuis kunnen nu ook buiten het ziekenhuis naar hun kind kijken

Met steun van de Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft verpleegafdeling twaalf webcams geplaatst op…

37 minuten geleden

Nieuwe verbindingsweg tussen Brailleweg en Hereweg gaat ‘Máximaweg’ heten

De nieuwe verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg gaat de ‘Máximaweg’ heten, genoemd naar…

2 uur geleden

Gelijkspel hockeyvrouwen Groningen tegen Victoria

De hockeyvrouwen van Groningen hebben zondag in Haren met 2-2 gelijkgespeeld tegen Victoria uit Rotterdam.…

3 uur geleden

Kosten Bevrijdingsfestival zijn te hoog, dus kun je een badeendje kopen voor een race in de Papiermolen

Aanstaande vrijdag houdt de organisatie van het Bevrijdingsfestival in Groningen een Badeendenrace. De 'Badeendenrace voor…

3 uur geleden

Aangepaste dienstregeling en extra bussen op Bevrijdingsdag in Groningen

Het busvervoer van Qbuzz in Groningen is op Bevrijdingsdag aangepast. In Groningen rijden onder meer…

4 uur geleden