Categorieën: Nieuws

PvdA raadslid zegt lidmaatschap VARA op door megasalaris Van Nieuwkerk

Het Groninger PvdA gemeenteraadslid Jan Pieter Loopstra heeft na 35 jaar zijn lidmaatschap van de VARA opgezegd.

Dit vanwege het hoge salaris van “De wereld draait door” presentator Matthijs van Nieuwkerk. Het gezicht van dit BNNVARA programma verdiende vorig jaar 363 duizend euro. Mediadirecteur Gert-Jan Hox van BNNVARA verdedigde het salaris, omdat hij vreest dat Matthijs van Nieuwkerk anders naar een commerciële omroep gaat.

“Zojuist heb ik na 35 jaar mijn lidmaatschap van de VARA beëindigd. Een zogenaamde sociaal democratische omroep die zich sterk maakt voor iemand die 363.000 euro verdient, past niet bij mij! Wegwezen!”, aldus Loopstra op Twitter.

Andor Heij

Bekijk reacties

  • Goh, had ie veel eerder moeten doen. Van Nieuwkerk mag van mij ook wel een keer wieberen. Het speelkwartier heeft lang genoeg geduurd. Tijd voor wat nieuws. Hoeveel hij verdient boeit me niet zo veel. Die jochies bij Ajax krijgen vast ook meer dan de BakellendeNorm. Hoor je ook niemand over.

    • Appels en peren. Bij Ajax betalen ze de salarissen niet met belastinggeld. Daarnaast, die jochies bij Ajax zijn rond hun 30e uitgekakt, dan moeten ze hun schaapjes op het droge hebben. Wat die Van Nieuwkerk doet is verre van uniek, er zijn er vast honderden te vinden die het net zo goed kunnen, en die wel met een normaal salaris genoegen zouden nemen.

      • Lol, diep triest om te zeggen dat een voetballer uitgekakt is na z'n 30,bv een bouwvakker moet door werken tot diep in de 60, en jij gaat mij niet vertellen dat die softe kloon mannetjes genaamd voetballers zwaarder werk hebben dan bouwvakkers. hahahaa!!!

    • Er zijn maar twee personen die kunnen wat De Ligt en De Jong kunnen. En dat zijn de Ligt en De Jong. Voor dat ongekende talent wil de voetbalconsument graag betalen.

      Kijk nooit naar dat verschrikkelijke DWDD (heb ook geen tv), maar Van Nieuwkerk presteert niets bijzonders. Een enorm ambitieuze geldwolf, maar zijn enige "talent" is het zijn van ongelofelijke neppe aansteller. Niks dan een maskertje. Geen enkele reden om te denken dat deze ambtenaar niet door een andere vervangen kan worden.

      • Ik vraag me af waar een oordeel over een tvpresentator is gebaseerd wanneer je zelf geen tv hebt.

  • grappig dat tijdens verkiezingsperikelen allerlei lui dingen gaan doen ..die ze "positief"..? in de publiciteit brengen
    Nou PvdA ers ..U kunt wel gaan ..hoe hebt nu lang genoeg kunnen profiteren van het pluche ..wat ons bestuur is geworden ..
    Ikke.. ikke. en de rest ( het klootjesvolk) kan stikke...Doei J P ...

  • Ach ..

    De salonsocialisten van de PvdA en de presentatoren van de VARA zijn toch één pot nat!

    Toch de loftrompet voor Matthijs van Nieuwkerk. Zonder hem was de kenniseconomie nooit van de grond gekomen. En waren er veel minder geïnteresseerden in de wetenschap en kunst. Een knappe prestatie als je dergelijke items kan vermengen met amusement waar dagelijks 1.5 miljoen mensen naar kijken! Ook zijn themaprogramma's met Robbert Dijkgraaf zijn daarvan een prachtig voorbeeld.

    • Allemaal uitgekauwde onderwerpen die in exact dezelfde vorm te vinden zijn op you tube alleen waren ze er daar een tiental jaren eerder mee.

  • Men zou het beter De wereld graait door kunnen gaan noemen en maar afgeven op alles en elk en iedereen welke in de ogen van Matthijs van Nieuwkerk teveel geld verdienen waar personen als Marc-Marie Huijbregts welke daar met enige regelmaat aan tafel zit € 2.000,00 per uur toucheren.
    Bah misselijk volk

  • Geen enkel probleem met een balkenendenorm bij de publieke omroep - ik zou er blij mee zijn - maar dan moeten die òòk stoppen met reclames en belaagde NPO-start diensten. Dat ons "publieke" omroep al jaren half-commercieel werkt en bezig is met steeds meer commerciële activiteiten, maar dat de presentatoren enz. als publieke sector medewerkers betaald moeten worden, is hypocriet.

    Dus: terug naar geen reclames noch betaalde diensten, en dàn de balkenendenorm hanteren.

  • Gaat hij nu proberen Frans Timmermans te royeren, de PvdA-er die meer dan 350.000 belastinggeld verdient? En als zijn plannetjes doorgaan nog meer? Of gaan ze nu niet meer pleiten voor een Balkenende norm, maar een Timmermans norm?

    Inkomsten Frans Timmermans
    Jaar: € 363.804,00
    Maand: € 30.317,00
    Week: € 6.996,23
    Dag: € 1.399,25

  • En waarom zou het erg zijn als hij naar de commerciëlen gaat? Voor hun eigen zak met centen van publiekelijk geld?

    Ik heb dit jaar ook weer een tv abbo genomen, heb er nu al spijt van. Het is dat Ziggo aan koppelverkoop doet en je niet apart internet kan nemen. Er is werkelijk niks interessants op de NL tv. Alleen maar programma's waar iedereen aan het praten is en zogenaamd een belangrijke mening hebben die aan de kijker moet worden opgelegd. En dat wordt op zo'n manier gebracht dat je er redelijkerwijs nauwelijks onderuit kan om het er niet mee eens te zijn. Dwdd dus ook.

    Volgend jaar maar weer opzeggen. Ik kijk het alleen voor de F1. En f1.com biedt eindelijk zelf abbo's aan, alleen nog niet geweldig technisch gezien momenteel, zal volgend jaar hopelijk beter zijn.

    • Internet zonder tv kan bij ziggo, maar je moet ff graven door hun keuzemenu. Ga naar pakketten, dan zet de optie tv (en desgewenst ook telefoon) uit. Kan ook bij kpn.

      Ik heb tv uit, het scheelt abo-geld en ik mis helemaal niks.

      • 5 euro en 55 cent scheelt het. En bovendien grootspraak. Er is niemand die zonder de traditionele TV kan.

        Vroeger was de publieke omroep alom gerespecteerd . En nu zijn het meelopers van de VVD omdat het zgn.belastinggeld kost. Persoonlijk zou ik mij meer zorgen maken over de corruptie wat heerst in Nederland en Groningen en de criminaliteit. Bedrijven die zelfs in Nederland failliet gaan, omdat de politiek onze grenzen wagenwijd hebben opengezet voor rondreizende criminele bendes.

      • Kan prima zonder traditionele tv. Sterker: door je via gevestigde media (de stenograven van de global cabal) te laten informeren, krijg je een absurd beeld van de werkelijkheid.

        Uitdaging van mij aan jou: geef een paar voorbeelden waarom Donald Trump een kwalijke figuur zou zijn. Moet voor een volger van traditionele media geen probleem zijn. Zoals het voor mijn geen probleem is om vervolgens niets van die frames/hoaxen heel te laten.

      • @Sjoerd - Wij hebben al jaren geen 'traditionele TV', en ik vermoed dat er steeds meer mensen die ook zo denken. NPO (Journaal of DWDD) kijken we af en toe via de NPO-Start app op de tablet, maar voor de rest helemaal geen interesse in die tijd- en hersenvretende doos, zeker de commerciële zenders. Scheelt ook nog in electriciteit ;-).

      • @ Sjoerd

        Een mening vormen, en door gevestigde media gehersenspoeld worden zijn twee verschillende dingen.

        • Maar hoe heb jij dat dan kunnen ervaren, terwijl je meermaals hebt aangegeven geen TV in huis te hebben. Of ook de toevalligheid van een NPO start via Internet.

      • VSH vormt zijn mening op basis van allerlei dubieuze complotsites en Bildzeitung.

      • @ Sjoerd.

        Alle mensen waar ik mee om ga hebben wel een tv. Krijg zowel het één en ander mee. Verder kun je via social media goed meekrijgen wat voor een propaganda er in gevestigde media uitgebraakt wordt.
        Nu is er bijvoorbeeld kritiek op steun van BuZa aan jihadisten in Syrie, maar als je erkende Syrië twitteraars (waaronder de Nederlander Harald Doornbos) volgde, wist je in 2013 al dat het Al Qaeda (Syrische variant heette toen nog Jahbat al Nusra) de dienst uitmaakte bij de (denkbeeldige) gematigde rebellen.

        Ten tijde van Kosovo crisis zijn mijn ogen echt opem gegaan. De eerste Golfoorlog (met die gore leugen dat Iraakse soldaten baby's uit couveuses gooiden) was een begin van ontwakening.

        • Dat is iets wat ik ook niet begrijp, al zou Isis (zoals het toen nog heette) het ideaal plaatje zijn, het ideale land. Terwijl Al Qaeda (als voorloper) James Foley heeft onthoofd. Wat behoorlijk werd uitgemeten in de media. Die 'IS-vrouwen' wisten aan wat voor 'avontuur' ze begonnen. En nu zielig doen en het lijkt er zelfs op dat Nederland zal buigen. Ik vindt het doodeng. Letterlijk! Al moet ik het ook wel nuanceren. Laura was bijvoorbeeld naïef. Wegens problemen in haar thuissituatie. Haar ouders waren gescheiden o.a..

      • @ Sjoerd

        Ja, dat ook. Die wijven ware volgens Yezidi's vaak nog kwaadaardiger dan die mannen. Zeker als ze onderdeel van in Burka's geklede zedenpolitie waren. Laat ze in een tribunaal in Sinjar berecht worden.
        En over verzachtende omstandigheden voor types als Laura: ik heb ook een rare jeugd met gescheiden ouders gehad. Nooit een reden voor mij geweest om een gewetensloos monster te worden.

        Punt is dat MSM een absurd beeld van oorlog in Syrie schetste. Zoiets als een volk dat tegen een Adolf Hitler in opstand kwam. Dat moest je volgens CNN, NPO, Telegraaf, BBC, NRC, Guardian, NYT, RTL etcetera denken.
        Werkelijkheid was dat het vanaf eerste demonstraties - waarbij al snel agenten werden doodgeschoten - het zich binnen no time in een sektarische bloedbad ontwikkelde. Moslimbroeders en Salafisten konden het niet verdragen dat Syrië een semi-seculier land met een sterk Alawitische getint regime was. In de ogen van "gematigde" "Syrische" rebellen zijn Alawieten on-inslamitische afvalligen die dood moeten.
        Op YouTube is een berucht filmpje van een dialoog op de Arabische Al Jazeera (Al Jazeera zonder Taqiyyah) te zien waarin een discussielid zegt dat alle Alewieten dood moeten. Ware Moslimbroeder (Al Jazeera komt uit verschrikkelijke Qatar) taal.

        De heeft MSM een fantasiebeeld geschapen, waardoor het mogelijk werd dat BuZa, zonder gevaar voor publieke backlash, geld en Toyota terreinwagens gaf aan enkele duistere jihadistische groeperingen. Lui die zij aan zij met bijvoorbeeld het genocidale door Turkije geleide Sultan Murat, en met Nouredinne al Zinki vochten. Laatsten zijn berucht vanwege onder andere de trotst gefilmde onthoofding van een Palestijnse jongentje in Aleppo. En in grotere slagen waren ze ordinaire ondersteuningstroepen voor Al Qaeda en mindere mate, want zwakkere, Ahrar al Sham (Syrische Taliban).

        Een goed beeld van de werkelijkheid vind je niet bij DWDD. Moeten we helaas zelf vinden. Zo lang het nog kan! Want Big Tech bedrijven als Twitter, Facebook en Instagram verworden tot een Ministerie van Waarheid (1984). Vrije spraak, en daarmee democratie staan flink onder druk. OOGTV begint zo een laatst toevluchtsoord te worden. Een zender die 5 mei gedachte belichaamt. Mogen we als Groningers zeker blij mee zijn.

        • Het lijkt de redactie van OOG TV dan ook verstandig als die mensen die een reactie inzenden niet de complete wereldpolitiek erbij halen. OOG is, zoals bekend mag zijn, een LOKALE omroep.

      • @Gert van Akkeren
        Misschien is het nog beter om de bijdrages van allerlei figuren met absurde complottheorieen te weren van dit forum. Het zou het niveau van het forum ten goede komen.
        Facebook en andere sociale media doen dat ook.

  • Ze mogen het inkomen van een kamerlid ook flink beteugelen. Ook absurd hoog. + Daarbij nog eens een royaal inkomen via de vergoedingen voor politieke ambtsdragers . Bovendien zijn er vele Kamerleden als meelopers en dienen slecht als stemvee in de 2dekamer. Die Netflixen dan ook de ganse dagen

  • DWDD heeft een vorm gevonden waarbij ze allerlei culturele onderwerpen, nieuwe muziektalenten en wetenschap onder de aandacht van een breed publiek wisten te brengen. Al heel lsng zijn ze daar zeer succesvol in. Dat Matthijs van Nieuwkerk een uitstekende journalist/presentator is, is mede een succesfactor.
    Jammer dat velen jaloers zijn op deze man en zijn talent miskennen.

    • Dat heeft niets met miskenning van doen, maar zet zijn inkomen eens af tegen een minister welke toch heel wat meer verantwoordelijkheden kent. Een bruto salaris rond de € 10.000,00 per maand zou meer dan genoeg behoren te zijn.

      Vind je bijdrage trouwens weinig origineel, want wat jij hier nu neer hebt geschreven valt bijna woordelijk in bijna alle media te lezen.

      • Ook een minister kent géén verantwoordelijk. Ze mogen zich verantwoorden in de 2dekamer. En daarbij de 2dekamer om de tuin leiden. Of is het een toneelstuk. En een volgende bewindsman of vrouw neemt het stokje geruisloos over . Met een dito beleid. Alleen de nuance steekt wat anders in elkaar. Voor de buitenwereld lijkt het streng, maar in principe dient het slechts een doel om de politiek te redden. Dat blijkt ook wel, uit het feit, dat een afgetreden falende minister, wederom een belangrijke post toegewezen krijgt.

    • Leg een uit welk talent?, bedoel je het talent van verkopen van boekjes van bekenden of het talent van geen kritische vraag weten te vertellen.
      Overigens ben je er bekend mee dat kritiek pareren met jaloers zijn nogal simpel is, kinderen op de lagere school zeggen dat ook als ze het niet meer weten.

      • Het talent dat hij een zeer groot publiek weet te boeien met niet zo populaire onderwerpen.
        Dat wist je toch zelf ook wel?

  • Meneer Loopstra tankt ook niet meer bij Shell sinds Wim Kok daar commisaris werd. Evenmin bezoekt hij gezellige avondjes met Freek de Jonge en zal hij nimmer op het landgoed van Marcel van Dam te vinden zijn. Meneer Loopstra deugt namelijk mega. Dat wij allen daar goede notie van nemen.

Recente berichten

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

50 minuten geleden

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat

De zoekactie naar een mogelijke drenkeling in het Zuidlaardermeer wordt voorlopig niet hervat. De afgelopen…

1 uur geleden

Deelnemers strijden om de felbegeerde Kunstbende Awards in De Oosterpoort

Deelnemers hebben dinsdag in De Oosterpoort gestreden om de Kunstbende Awards. Het ging om een…

2 uur geleden

Brandweer bevrijdt kat die vastzit achter ventilatierooster

Brandweerlieden hebben dinsdagavond een kat bevrijd die vast was komen te zitten achter een ventilatierooster.…

3 uur geleden

Donar stunt in geweldige wedstrijd tegen Antwerpen

Donar heeft dinsdagavond voor 3700 toeschouwers in een spektakelstuk gewonnen van Telenet Giants Antwerp. De…

3 uur geleden

Kleintje Voetbalkamp Groningen strijkt neer in Haren: “Bij ons is iedereen gelijk, er zijn geen indelingen op niveau”

Voetbalkamp Groningen is deze week neergestreken op de velden van Be Quick in Haren. Het…

3 uur geleden