Politie: Whatsapp-geruchten over moordzaak niet alleen maar nepnieuws

nieuws
Foto: Compilatie Appjes

Eén van de berichten die in Groningen via Whatsapp de ronde doen omtrent de verdachte van de dodelijke steekpartij bij het Jaagpad, is zeker geen nepnieuws. Het incident waarbij een plank door een voordeur geslagen is, is één van de tips in de zaak waarvan politie een aangifte ontvangen heeft. Dit vond afgelopen woensdag plaats.

Dergelijke WhatsApp-berichten kwamen ook terecht bij medewerkers van OOG. Zo werd melding gemaakt dat iemand werd achtervolgd en dat er later een plank door de ruit van de deur heen geslagen was. Volgens de politie is dat inderdaad vorige week woensdagavond gebeurd, een dag na de moord. “Of er een verband is tussen de zaken weten we niet, dat wordt nog uitgezocht”, aldus politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer. “Maar het is geen nepnieuws. Het is één van de tips in de zaak. We zijn er druk mee bezig en we krijgen elke dag nog reacties”.

Ook zou er een verband zijn tussen een zedendelict op het Bevrijdingsfestival en de moord op het Jaagpad. “Hiervoor zijn geen aanwijzingen”, zegt Zinsmeijer. “Het gaat in dit geval om heel wat anders”.

Deel dit artikel: