Opsporing Verzocht levert 47 tips op in zaak moord Jaagpad

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De uitzendingen van Opsporing Verzocht dinsdagavond en de herhaling van woensdag heeft 47 nieuwe tips opgeleverd rond de moord op de 27-jarige Hidde Bergman. De man werd vorige week dinsdag neergestoken op het Jaagpad op de Zernike Campus.

“We zijn blij met deze tipgevers”, laat een woordvoerder weten. “De komende dagen gaan we deze tips analyseren en gaat ons onderzoek verder.” In de uitzending werd uitgelegd wat er tot nu toe bekend is. Videobeelden van het politieonderzoek en de compositietekening die zondag naar buiten werd gebracht, werden geduid door politiewoordvoerder Nathalie Schubart, die vanuit de meldkamer in Drachten tekst en uitleg gaf.

Afgelopen maandag liet de politie weten in het belang van het onderzoek niet precies te kunnen vertellen welke onderzoeksmethoden allemaal worden ingezet. Wel duidelijk is, is dat publieksinformatie een belangrijke pijler is waarop gebouwd wordt. Het online zetten van een compositietekening van een de die gezocht wordt in verband met de zaak leverde in de eerste 18 uur al 76 tips op. Daarnaast waren na de moord al zo’n honderd tips binnengekomen.

Dinsdag aan het einde van de middag en in het begin van de avond voerde de politie een groot passantenonderzoek uit op het Jaagpad. Voorbijgangers werd daarbij om informatie gevraagd. Ondertussen blijft de politie oproepen dat als je iets gezien hebt, hoe klein en onbelangrijk dit volgens jou zelf ook is, om contact op te nemen op telefoonnummer 0900 88 44.

Deel dit artikel: