Opnieuw flinke vertraging bij versterking

nieuws

Het versterken van gebouwen en huizen in het aardbevingsgebied loopt opnieuw vier maanden vertraging op. Dat gaat ten koste van de bewoners, aldus de bestuurders in Groningen.

De provincie en bestuurders van de gemeenten die te maken hebben met aardbevingen hebben hun beklag gedaan bij het SodM, het Staatstoezicht op de Mijnen. In de brief staat dat het ontbreekt aan overzicht bij schade-afhandeling en versterking. Er kan daarom geen goede planning gemaakt worden. Ook worden afspraken met bewoners en marktpartijen niet nagekomen. Bovendien ontbreekt het aan geld en aan mensen die aan de slag kunnen met het beoordelen en repareren van de schade. Dat gaat ten koste van de geestelijke gezondheid van de inwoners.

Volgens de provincie en bestuurders lijkt het erop dat de NAM nog altijd een grote vinger in de pap heeft bij het ministerie, het Centrum Veilig Wonen en de Nationaal Coördinator Groningen.

Deel dit artikel: