Lycurgus grijpt naast kampioenschap

Abiant Lycurgus heeft zondagmiddag in een prima gevuld MartiniPlaza de beslissende vijfde finalewedstrijd tegen Achterhoek Orion niet kunnen winnen. De Doetinchemmers wonnen met 2-3 en pakten het kampioenschap.

In de eerste set wist de thuisploeg bij 12-8 voor het eerst een gaatje te slaan. De voorsprong van enkele punten bleef lange tijd in stand, en hoewel Orion nog terugkwam tot 23-21, werd het eerste setpunt voor Lycurgus meteen benut: 25-21. In de tweede set wisten de Groningers een 11-13 achterstand om te buigen in een 17-13 voorsprong. Het tweede setpunt was een prooi voor Lycurgus: 25-22.

De derde set was razendspannend. Na 5 matchpunten voor Lycurgus en 4 setpunten voor Orion ging de set met 32-34 naar de Achterhoekers. Ook de vierde zet was spannend. Lycurgus stond voortdurend een punt of twee achter, en de set ging met 23-25 naar Orion. In de beslissende vijfde set was Orion ook te sterk: 14-16.

En zo eindigt het seizoen voor de Groninger volleyballers zonder vierde landskampioenschap.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *