Categorieën: Nieuws

Haven, station en 5000 woningen voor Suikerfabriekterrein

Op Het Suikerfabriekterrein, vanaf de Altinkbrug tot aan het zeefgebouw en ten noorden van de spoorlijn richting Leeuwarden komen maximaal 5000 woningen, een haven en een station.

De gemeente kocht het hele terrein en wilde pas na 2030 gaan bouwen, maar de woningmarkt staat sterk onder druk in alle sectoren en dus wil men sneller beginnen. Dat is het plan dat de gemeente nu voorlegt aan belangstellenden.

Het wordt geen traditionele wijk.Wethouder Roeland van der Schaaf: ‘We bouwen een stadsdeel geen traditionele woonwijk. En ook zeker sociale woningbouw! En als het goed gaat gaan de eerste woningen al in 2023 gebouwd worden’

 

 

 

Ecco van Oosterhout

Bekijk reacties

  • Meer woningen, altijd goed. Nu even wachten of burgers met verbetervoorstellen komen.
    Ik zou nog geen grote projecten uitbesteden, lijkt erop dat we over 1 of 2 maand al in een dikke recessie kunnen zitten.
    Dus even wachten met prijzen vaststellen, zometeen weer genoeg werkelozen.

    Wat leuk, sociale woningbouw. De enige ervaring met sociale woningbouw die ik heb is dat ik s´ochtends naar mijn werk reed, nog doodmoe van de werkeloze buren die de hele dag en nacht zaten te zuipen en lawaai te maken. Nog niet gesproken over de achteruitgang van de buurt toen de ouderen en werkenden daar massaal wegtrokken. Turkse buurman die elke week wel ruzie had met zijn vrouw en waar zo te horen klappen vielen enkele keren per maand. Hollandse beroepswerkelozen met kratjes bier voor de deur en kwade dronk en helers en drugdealers die langskwamen. En allerhande andere probleemgevallen.

    Als je sociale woningbouw hebt zou er eens goed moeten worden gekeken aan wie die woningen worden toegewezen. Misschien een bewijs van goed (buren)gedrag? Overal in Nederland zie je hele wijken worden overgenomen door kanslozen en de verstandige Nederlanders die daar zo snel mogelijk wegverhuizen. Graag weten met een visie van 20 jaar hoe dat voorkomen gaat worden. Anders verplaatsen ze zometeen alle Vogelaarwijkbewoners naar nieuwe buurten.

    • Groen Linksstad, wordt dus niks. Eelde, Ten Boer, Roden, Haren, Peize enz. enz....de prijzen zijn niet normaal hoog als er al wat beschikbaar komt. Hardwerkende middenklasser melkkoeien trekken massaal weg...als ze het al kunnen betalen Het wordt nog veel erger, maar goed, dat is natuurlijk ook de bedoeling hè. Blij dat mensen van jaren radiostilte het nu keihard uitspreken. Top!

  • ER is al een naam voor deze nieuwe wijk: Ali kanswijk, ik deel je mening Willem, echter zo langzamerhand bestaan er nog 2 soorten wijken, de ene wijk kent teveel studenten, de andere wijk kent teveel kanslozen en migranten, sorry teveel medelanders.

Recente berichten

Actie om geld op het halen voor MS: Je veters strikken met ovenwanten aan

Probeer het zelf maar eens. Met twee grote ovenwanten de veters van je schoenen strikken.…

47 minuten geleden

Doorrijders na ongeval Noorderbinnensingel zitten vast voor verhoor

De twee mannen die dinsdagavond werden aangehouden omdat ze waren doorgereden na een ernstig ongeval,…

52 minuten geleden

Inschrijving KardingeRun geopend

De inschrijving voor de tiende editie van de KardingeRun is geopend. De grootste obstakelrun van…

2 uur geleden

Getuigen gezocht van mishandeling Wilgenpad

De politie zoekt getuigen van een mishandeling langs het Wilgenpad in Selwerd, nabij het basketbalveldje.…

2 uur geleden

KEI-week in augustus ook voor alle mbo-studenten

De KEI-week keert na een jaartje Vismarkt terug naar de Grote Markt. De KEI-week is…

2 uur geleden

“Woensdag zomers warm, ook komende dagen warm met kans op regen- en onweersbuien”

De komende dagen gaan zomers warm verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het op woensdag…

13 uur geleden