Groninger burgemeesters eisen snelle versterking

nieuws
Bron afbeelding: Aardbeving van 2018-01-22 07:23:17 (UTC)

De burgemeesters van de Groninger aardbevingsgemeenten hebben woensdag een gezamenlijke verklaring uitgegeven, die begint met de woorden: “Aardbeving Westerwijtwerd legt pijn Groningers bloot”.

“Boosheid, stress, verdriet en gelatenheid onder de Groningers. De impact van de aardbeving van vanmorgen in Westerwijtwerd op onze inwoners, toont weer eens dat de gaswinning in Groningen een crisis is. Deze aardbeving is in groot deel van de provincie gevoeld en legt de pijn van de Groningers weer eens bloot. De Groningse bestuurders blijven het belangrijk vinden dat hun inwoners hier net zo veilig wonen als elders in Nederland en willen dat er tempo wordt gemaakt met het veilig maken van huizen.”

Als de ministers Wiebes (Economische Zaken) en Ollongren (Binnenlandse Zaken) naar Groningen komen grijpen de bestuurders dat moment aan om hen duidelijk te maken dat alle versterkingsadviezen die er nu liggen uitgevoerd moeten worden. Dat moet bovendien versneld plaatsvinden. Ook moet vanaf nu minder gas worden gewonnen dan dat minister voorstelt.

Wie zorg nodig heeft of zijn of haar verhaal wil doen over de gevolgen van de aardbeving, krijgt het advies contact op te nemen met zijn of haar gemeente via bijvoorbeeld het Klant Contact Centrum. Schade kan gemeld worden bij de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *